Високо признание за община Елин Пелин

Високо признание за община Елин Пелин
Държавна агенция за закрила на детето връчи отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“, като признание за гарантиране правата на детето и принос в политиките за децата.

За отличието можеха да кандидатстват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца. Всеки кандидат можеше да представи своята дейност само за една категория.

Категориите, в които се присъди знакът бяха: “Устойчиво развитие” /с две подкатегории/, “Успешна промяна” и “Значима иновация”. Раздадени бяха плакети на всички кандидатствали, но реално наградените са топ три във всяка категория.

Община Елин Пелин спечели ВТОРА НАГРАДА в категорията „Успешна промяна“ за съвкупността от дейностите и мерките, насочени към работата с деца.

От 2016 г. насам ръководството на Община Елин Пелин съсредоточи усилия, време и финансови ресурси в реализирането на Концепция за развитието и ситуирането на „Идеалното място за отглеждане на деца“. Близостта на Елин Пелин до София е само една предпоставка за млади семейства да предпочетат да живеят и да отглеждат децата си тук. Голямата ни цел е да превърнем нашата община в стожер на семейството, което е основата за отглеждане на щастливи деца. Общината работи усилено върху осигуряването на еднакви  условия и грижи за всички деца, които за нас са равни в своята специфичност и уникалност.

На церемонията присъстваха д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция за закрила на детето, социалният министър Бисер Петков, представителят на УНИЦЕФ за България Джейн Муита, изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева и др.

„За нас е голяма чест да получим тази награда, защото тя е плод на целенасочения ни труд през тези две години. Има още много, какво да се направи, приемаме и идеи за бъдещо развитие и надграждане на стореното да тук“, каза Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин.

elinpelin.org

Categories: Бизнес, Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4