5 дни след протестите и ден преди новите бензинът е под 2 лв., дизелът – 2.15

Цената на най-масовия бензин А95 падна под 2,00 лева в различни български градове, показва справка на сайта www.fuelo.bg. Разбира се, това не се отнася за всички бензиностанции, но вече има такива, които предлагат въпросното гориво за 1,94 лева (Русе), 1.95 лева(Добрич), 1,96 лева (Пловдив) и 1,98 лева в София. 
Дизелът се търгува най-ниско за 2,12 лева (Добрич), 2,13 лева (Пловдив) и 2,15 лева (София). 

Още в понеделник (веднага след масовите протести из цялата страна) цената на бензина и дизела тръгна надолу, а сега – ден преди новите уикенд протести, горивото доближи психологическата граница от 2 лв.  

Само за последния ден средното поевтиняване в страната на всички продавани горива бе 3 стотинки. Област Хасково бе начело в класацията за най-голямо поевтиняване на горивата в България. Според данните, трите основни горива – бензин, дизел и газ, там са слезли с близо 10 стотинки на литър.

Социалните мрежи са единонодушни, че спадът на цената на горивата се дължи на уличното недоволство, като това остава единствения механизъм за въздействие и контрол срещу самозабравилата се власт. Очакват се протести и в следващите 3 дни, като те ще бъдат не само за неоправдано високите цени на горивата, но и за ниския жизнен стандарт, корупцията, увеличение на действащите и измисляне на всевъзможните нови данъци за физически лица (последния от които е абсурдния данък за преминаване на мост, проход или тунел, за който писахме), подкрепа за майките на деца с увреждания, против увеличението на задължителните застраховки и др. 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4