Столичният кмет инспектира ремонтите в Северния парк (СНИМКИ и ВИДЕО)

Столичният кмет инспектира ремонтите в Северния парк (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова направи проверка как протичат ремонтите в Северния парк (район “Надежда”).

Строителството включва изграждане на поливна система,  осветление и канализация, две нови детски площадки, спортна площадка и голяма площадка за разходка на кучета. Един милион и половина лв. са средствата, отпуснати от Приватизационния фонд от продажбата на Общинска банка за етапа, който се изпълнява в момента.

Кметът на район „Надежда“ вече е кандидатствал за финансиране за обновяване и на частта от парка, включваща възвишенията с прилежащите алеи и мостчета. “Запазваме цялата архитектура на зелената система, изграждат се цветни рингове, суха река и кътове за отдих” – посочи Димитър Димов и подчерта, че очаква цялостната реконструкция да приключи до края на следващата година.

С реконструкцията на парковите площи при централния вход преди две години и изпълнението на двата нови етапа  от тази година обновените паркови площи в Северния парк стават  140 декара.

През тази година бе реализиран първият етап от парк „Въртопо“ в район „Младост“, продължава реконструкцията на “Княз-Борисовата градина” с изграждането на Розариума и полагането на нови настилки,   реконструиран бе входът на Южния парк откъм бул. „Гоце Делчев“ и в момента се работи по  настилките. Преди седмица приключи и реконструкцията на градината на последната спирка на трамвай № 5 в „Княжево“.

“В момента се изпълняват и строителни дейности в Западния парк” – припомни столичният кмет Фандъкова. Изгражда се ВиК системата, предстои да започне изграждането на осветлението, а през следващата година ще се изпълняват настилките. Кметът посочи, че има известно забавяне в строителните дейности и очаква изпълнителят да навакса през следващите месеци и да спази сроковете.

“През следващата година продължаваме нашата политика за разширяване и поддръжка на зелените системи  със  следващия етап на Северния парк, с новия  етап на  парка във „Възраждане“, с изграждане на нови алеи в “Княз-Борисовата градина”,  парк „Дружба“ и реконструкцията на Западен парк” – подчерта Фандъкова.

Текст: sofia.bg

 

 

Снимки: Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4