Почна се! Протести срещу поскъпването на горивата (и не само), утре – в 33 града

Чашата преля, десетки хиляди граждани се организират в социалните мрежи 

Утре, неделя, 11.11.2018 г. е обявен национален протест в 33 български града, включително и в София. Започва се в 11.30 във всички областни градове, като отново се очакват блокади по основни пътни артерии.

Стотици протестиращи излязоха с автомобилите си по улиците на Казанлък. Освен срещу високите цени на горивата, гражданите изказаха своето недоволство и срещу очакваните високи цени на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, съобщи Нова телевизия. Те се заканиха, ако исканията им не бъдат чути, да продължат с протестите.
Протести имаше още и във Видин и Добрич
Вижте видео от протеста в Перник днес:
https://www.facebook.com/zapernikcom/videos/169375667349004/

Диференцирана данъчна ставка за горива, храни и лекарства, както и незабавно спиране на законопроектите за гражданската отговорност и за местните данъци и такси в частта автомобили, поискаха протестиращите срещу поскъпването на живота.

Националният протест утре започва в 11.30 във всички областни градове, като отново се очакват блокади по основни пътни артерии.

„Омръзна ли ви всеки ден да чувате по новините за поредното увеличение на цените? Омръзна ли ви да слушате как пари се взимат и нищо повече не се случва в полза на народа? Горивата скочиха и се очаква с още да се покачат до края на годината! Факт е поредното увеличение на цената на гражданската отговорност, факт е увеличението на данъка на автомобила. Присъединете се, покажете, че ви интересува съдбата на всички нас, които някога сме имали честта да се наричаме българи!” – това гласи постът в социалната мрежа, който приканва към участие в протеста.

 

 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4