БНР натрупало 1.8 млн. лв. борчове към столична община

БНР натрупало 1.8 млн. лв. борчове към столична община

В дневния ред на Столичния общински съвет за четвъртък ще бъде разгледано искане на Българско национално радио за разсрочване на задължения за такса смет. Сумата е колосална – 1 800 000 лв. без лихвите. Борчовете са натрупани от 2013 г. досега и са задължения за данък “недвижим имот” и такса “смет” за сградата на бул. „Драган Цанков“. Липсва яснота защо тези пари не са плащани и как и къде са харчени разчетените в бюджета на БНР средства за данъци и такси. Радиото ежегодно получава държавна субсидия, а има и свои собствени приходи от рекламни договори.

За повече подробности потърсихме Карлос Контрера – заместник-председател на постоянната комисия по „Икономика и собственост“ при Столичния общински съвет. Ето какво коментира той пред „Витоша нюз“:

“Изненадан съм от този доклад, ще кажа даже втрещен. На какво прилича това – държавно финансирана структура да не си плаща данъците и таксите? 1,8 млн. лв са много пари. А висша форма на нахалство е да не плащаш вече шеста година. Ако това беше гражданин или някоя фирма, досега да са я разпънали на кръст, да са наложени запори и задълженията да са събрани принудително. Ръководството на БНР трябва да се срамува от себе си, а да искат разсрочване за 5 години, е вече гьонсуратлък.

Държавата чрез Сметната палата и АДФИ трябва да им направи пълна проверка. Къде и за какво са харчили парите за данъци? Защо на доста журналисти в БНР се плащат ниски заплати, а на други по една чанта пари? И къде са парите за данъците, защото с тях очевидно не са плащани заплати, а нещо друго. Категорично ще гласувам против този доклад, както и групата “Патриоти за София”.

Просто възмутително. Стига вече подаръци и индулгенции за разни държавни структури, които живуркат за сметка на общината. Да не забравяме, че БНР е окупирало паркинга на местростанция „Васил Левски“ и се ширят там, докато столичани се чудят къде да паркират.“


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4