Пак скандали на селски мач, подгониха да бият съдия в Мътивир!

Пак скандали на селски мач, подгониха да бият съдия в Мътивир!

Нови грозни сцени по нашите футболни терени…Съдия беше отново атакуван на мач от Областната група на София. Срещата между отборите на Мътивир (Ихтиман) и Бенковски (Костенец).

Инцидентът стана в 44-ата минута при резултат 0:1. Гостите поведоха с гол на Йордан Йорданов, а секунди преди почивката техен нападател беше спънат в наказателното поле на съперника. “Главният рефер Любо Павлов даде дузпа за Бенковски, която беше бурно оспорена от домакините. Извършителят на нарушението се опита да удари рефера, който все пак успя да му покаже червен картон. Тогава вече стана страшно. Почти целият отбор на Мътивир се нахвърли върху Павлов.

Съдията побягна по игрището, те го гониха, разказаха очевидци пред “Витоша нюз”. – Все пак се намесиха и полицаите от охраната и отърваха човека от побой. След кратка консултация с дежурния делегат Павлов реши да прекрати мача. В случая вза най-правилното решение, защото футбол нямаше как да се играе повече. Обстановката просто не беше нормална.”

Самият рефер обаче е на малко по-различно мнение. Ето какво каза той в интервю пред “Витоша нюз”.

След инцидента съблекалнята е била обградена от фенове, които искали да линчуват Павлов. Съдията е трябвало да бъде изведен с полицейски ескорт от града.

Куриозното е, че за втори път в рамките на по-малко от месец подобен инцидент се случва със същия рефер. В началото на октомври Павлов беше бит на мач в Петърч между местния тим и Спортист (Драговищица).

Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС – София присъди тогава служебна загуба на побойниците от Петърч с 0:4. Сериозни санкции получиха и най-активните участници в инцидента – единият “изгоря” от игра за една година, а другият  – за 9 срещи.

 

Очаквайте подробности!
Снимка: Мони Георгиев


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4