Героят Калоян Бонев: Важното е, че победихме Велбъжд

Героят Калоян Бонев: Важното е, че победихме Велбъжд

Калоян Бонев се превърна в герой за своя тим Надежда (Доброславци) при победата над Велбъжд с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Югозападната Трета лига. Нападателят отбеляза победния гол за домакините в дербито между новаците в групата.

“Дали се чувствам герой? Може би, макар че имах да връщам доста на отбора заради пропуснатите по-рано положения. Броя си поне 3 чисти положения, които не можах да вкарам. Радвам се, след като топката е влязла във вратата и ни донесе победата. Дали е имало напрежение? Точно така е, преди всеки мач има напрежение. Момчетата от Велбъжд играха доста добре, хвърлиха се. Според мен, ако продължават така, могат да постигнат доста победи в Трета лига. Острите влизания и нервите накрая ги отдават на това, че отборите отпаднаха физически и умората ни завладя.

Когато има напрежение в мача и двата тима се изнервят, защото гонят победата, получиха се нерви в края. Имаше едно лошо влизане срещу един от моите съотборници, дано да не е нещо страшно. Това, че гостите изравниха не ни смути изобщо. Един гол не може да ни смути. Напротив, мобилизира ни да тръгнем да играем малко по-нападателно. Така се възползвах от грешка на техен защитник, той се опита да подаде топката в средата на терена, аз пресякох паса, минах покрай един, след това втори се опита да ме спре. Преодолях го и него и реших да завърша сам атаката. Оттук до края на първенството не ни чака нито един лесен мач. Мисля, че ако дадем всичко от себе си ще се радваме накрая на сезона.”

 

Ето какво казаха и други герои от драмата, разиграла се на терена в “Царско село”.
Захари Янков:
Бях обещал на отбора да вкарам гол


“Много съм щастлив от победата и спечелените три точки. Аз бях сигурен, че ще вкарам. Преди мача бях казал на момчетата, че ще се разпиша два пъти, най-малко веднъж. Е, изпълних обещанието си. Как ще отпразнувам успеха ли? Вкъщи се прибирам, ще си почина, защото утре сме на тренировка, и продължаваме напред. Това е. Не се приемам за герой. Не направих кой знае колко силен мач. Аз мога много повече. Трябва да се тренира. Да се бачка. Аз съм юноша на Септември (Сф), играх после в Кюстендил и в Спартак (Плевен). В Доброславци момчетата ме приеха добре. Имаше напрежение в началото – най-вече от лошите резултати и от пропуските, които правех пред гола. Сега всичко е ок. Сега ни предстои трудно гостуване в Панагюрище. Познавам много добре този отбор. Мъка ще е, ама поне точка трябва да вземем.”

Капитанът Йордан Калеканов:
Тегав мач, особено второто полувреме


“Какво да ви кажа…Тегав мач, особено второто полувреме. Преди почивката играхме добре. Мисля, че не им дадохме на гостите някакъв шанс. После обаче отпаднахме физически. Нормално е, все пак сме аматьори. Работим и тренираме. Изравнителният гол на Велбъжд ни мобилизира. Този мач за нас беше много важен. Трите точки ни трябваха задължително. По едно време се бяхме поотчаяли. Мислехме си, че всичко е свършило, ама…Добре, че Калоян ни спаси накрая (Смее се). Време беше да вкара. Изпусна 2-3 чисти голове, ядоса ни. Ама футбол е, случва се. Накрая се нагърби човекът, вкара я. Супер. Не мога да отлича някой конкретно от нашия тим. Като паднем – всички сме виновни, като бием – браво на всички. Нали сме колектив.”

Интервютата взе Милен  ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4