Вицепремиерът Каракачанов: Аз повече роля на синя каска няма да играя (ВИДЕО)

Вицепремиерът Каракачанов: Аз повече роля на синя каска няма да играя (ВИДЕО)

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира последните събития в политическия живот на страната и най-вече гафа на своя колега от управлението Валери Симеонов.

Това се случи след края на официалната част на церемонията по честването на 125-годишнината от създаването на ВМРО.

“Днес ни предстои коалиционен съвет. След него ще разберете какво сме решили с колегите. Една година и половина се правих на синя каска. Опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. Оттук нататък губим много време. Вместо да се занимаваме с нещата, които сме заложили в програмата на „Обедини патриоти” – миграцията, битовата циганска престъпност, демографската криза, предложението, което сме направили преди няколко години за провеждане на една политика за трайно заселване на етнически българи в България и още много други неща, се занимаваме с глупости. Година и половина се занимаваме с глупости.

Честно казано, стига толкова! Ако ще работим, да работим,  ако някой иска да се кара – да се кара. Аз не съм влязъл в политиката, за да бъда съдия, а за да върша някаква работа. Който има здрав разум и преценява, че общото, националното е по-важно от личното его, да си прави сам своите изводи. Аз моите съм си ги направил.

Като гледам как всички ме сочат мен и казват: “Ето, от Kаракачанов зависи”. И Корнелия Нинова се изказа, както и  един от нейните депутати, дето все му забравям името, шеф на парламентарна група, и той ме сочи мен. Какво мислите, че ще направя? Да падне правителството, или да остане? Какво мислите?

Има много по-важни неща, отколкото да си изясняваме отношенията кой е по-по-най, и кой е по-велик. Кой е по-велик го пише историята, не го казваме ние”, заяви съпредседателят на “Обединени патриоти”.

“В историята ВМРО два пъти е имало шанс да сваля правителството. Единият път е на 9 юни 1923 г. Тогава го свалихме. Сега сме в друга ситуация. Правителството не бива да пада, това е моето мнение.  Колкото до протестиращите майки..Чудесно…Те се борят за правата на своите деца. Мисля, че правителството направи много за тях. Даде 150 милиона лева. Аз ако получи толкова пари за армията ще бъда щастлив. Сравнете парите, които сега получават хората с увреждания, и тези отпреди 3 години, преди 5 години. Никак не е малка разликата”, каза още Каракачанов.

Снимка: mod.bg

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4