Еролин Кючуков: Целта ми е да променя стила на игра на Надежда

Еролин Кючуков: Целта ми е да променя стила на игра на Надежда

Еролин Кючуков пое поста на старши треньор на Надежда (Доброславци) в края на септември. Бургаският специалист не скри огорчението си от пропуснатата победа срещу Балкан (Ботевград). Мачът от 11-ия кръг на Югозападната Трета лига завърши 1:1.

“Нормално е да не съм доволен. За нас всяка точка е изключително важна.  Знаете къде се намираме като временно класиране…Ясно е, че трябва да ги печелим такива мачове и то на собствен терен. Явно не ни достига обаче умение пред гола, не завършваме точно атаките, които правим. Иначе голови положения създаваме, но не ги реализираме. Върху това, както и най-вече върху избистрянето на стила на игра ще работим най-вече в следващите дни и месеци на съвместна работа, заяви Кючуков пред “Витоша нюз”.

-Излязохме днес с нападателна нагласа. В първите 20 минути на мача наистина ни се получи. За съжаление през второто полувреме не бяхме доминиращи на терена. Гостите поведоха с един случаен гол, ние изпуснахме доста положения, но в крайна сметка се надявам загубата на тези две точки да не повлияе негативно психологически на отбора.

Отскоро съм в Надежда. Виждам някои неща, които ще се опитам да променя, особено в начина на игра. Не бяхме идейни и съсредоточени в предни позиции. Липсваше изненадата, импровизацията. Но сега каквото и да кажа, няма да променим нищо. Мачът е приключил. Вървим напред. Ще се опитаме в оставащите мачове от програмата на първенството да компенсираме тази грешка от срещата с Балкан. Ще се опитаме да играем много по-агресивно, с афинитет към атаката, да пресираме противника. В тази насока ще работим. Досега виждам, че подхождаме по-защитно, ще променя това нещо.

В трудна ситуация за клуба дойдох, но съм оптимист и мисля, че ще успеем да се спасим от изпадане. Имам вече преки наблюдения върху момчетата от отбора. Разполагаме с добър потенциал, притегаваме качествен състав, работим упорито. Остава сега и резултатите от нашия труд да дойдат. Отборът разполага с много отговорни и сериозни момчета. Лошото е, че те не са професионални състезатели, а се раздвояват между работата си и терена. Повечето от тях работят, а футбол играят в свободното си време. Това ни създава проблеми в тренировъчния процес. Това е най-сериозният проблем на отбора.

Честно да ви кажа не ме интересуват резултатите на преките ни конкуренти в битката за оцеляване в Трета лига. Най-вече си гледам моя отбор. Не се интересувам от конкуренцията, само точките гледаме. Ако не печелим мачовете си, няма кой да ни помогне. Ние сами трябва да си помогнем. Важен е начинът на игра.

Предстоящият сблъсък с Велбъжд (Кюстендил) безспорно е важен, но няма смисъл да ме питате дали излизаме в сряда за победа. Ние във всеки двубой излизаме единствено само с тази мисъл. Пак повтарям, отборът има потенциал и съм сигурен, че ще го реализира в най-скоро време. Нужно е само малко търпение.”

Снимка: voxburgas.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4