Гълъбово под обсада! Избухнаха безредици, биха полицаи в ромската махала (ВИДЕО)

Гълъбово под обсада!  Избухнаха безредици, биха полицаи в ромската махала (ВИДЕО)
Гълъбово е обградено от жандармерия, предаде БГНЕС. Причината е инцидент от снощи в ромската махала. Циганите се забавлявали шумно, музикална уредба е озвучавала до късно силна музика. На място е пристигнал патрул. Полицаи са се опитали да конфискуват музикална уредба, но ромите са ги нападнали. Те са потрошили патрулния им автомобил. Има ранени полицаи.

Голяма група от махалата се е насочила към районното управление и го обградила. Те са били въоръжени с брадви и мотики. Инцидентът е продължил с часове. Извикана е жандармерия от Пловдив да помага на местните сили на реда.

“Групата е била от 8 човека, тактическата група, след което изведнъж са се появили 50 -100 човека, които са ги нападнали със сатъри брадви, тухли, кирки, по част от автомобилите има побитости и при такава ситуация, няма какво друго да се направи освен да се използва физическа сила“, каза старшият комисар Георги Хаджиев ОД МВР Стара Загора, цитиран от Нова тв.

Ромите заявяват, че са бити всички наред в махалата. Признават, че имало музика, но тя не е била силна. Задържани са няколко от най-агресивните нападатели. Те са с богато криминално досие.

В момента са завардени всички входове и изходи на града. 5 души са в ареста.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

 

 

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4