Радвайте се домакини! Скоро роботи ще вършат вашата работа

Симулатори учат роботи как да извършват домакинските задължения като разбиват процесите на малки стъпки. Те създадоха и концепция за виртуален дом – в него домакинската работа ще бъде извършвана благодарение на изкуствения интелект, а роботът може да бъде научен да изпълнява задачите, гледайки видео с нужното действие.

В лабораторията по компютърни науки и изкуствен интелект в Масачузетс опитват, използвайки вдъхновение от героите на играта SIMS, да научат роботите да извършат всяко задължение на малки стъпки, пише Би Би Си. Например приготвянето на кафе ще започва с отваряне на шкафа и взимане на чаша, като ще е възможно разпознаване на препятствие и продължаването на процеса около него или въпреки него.  Виртуалните помощници ще са обучени на над 3 000 задачи, но учените от сферата за изкуствения интелект искат роботите да бъдат програмирани така, че да работят заедно с хората.

 “Понеже знаем стъпките, които извършва човек при дадено действие, роботът и човек ще се сработват. През “свободното си време” роботите дори ще могат да застават в нормална седнала позиция”, твърдят учените.

Categories: Живот

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4