Първо във “Витоша нюз”: Житен взе служебна победа срещу Мрамор! (ВИДЕО)

Първо във “Витоша нюз”: Житен взе служебна победа срещу Мрамор! (ВИДЕО)

Житен взе служебна победа срещу Мрамор! Тимът на треньора Иван Иванов в неделя отстъпи с 0:2 у дома в регионалното дерби от 5-ия кръг на Северната АОГ на столицата. След края на мача обаче ръководството на клуба от Житен подаде жалба за нередовен състезател в редиците на съперника. Става въпрос за халфа Стефан Христов. Той дори отбеляза едно от попаденията за Мрамор в срещата.

Проверка показа, че Христов е бил картотекиран в БФС в отбора на Надежда (Доброславци). Той взе участие в първите няколко мача на новака в Югозападната Трета лига.

Ето я и картотеката на Христов в Надежда:

На свое заседание Спортно-техническата комисия на Зоналния съвет на БФС в София уважи жалбата от Житен и присъди служебна загуба на Мрамор с 0:3.

На играча пък са отнети състезателните права до края на състезалелната година, а клубът е глобен с 200 лв.

Спрени за същия срок бяха правата и на футболист от Въстаник (Войнеговци). Оказа се, че той е играл и за Обеля в началото на първенството.

Ето и официалното съобщение:

От Житен пуснаха и специално декларация по случая. Публикуваме я без редакторска намеса:

В началото на футболната година, на среща на ръководителите на всички футболни клубове от Четвърта лига – Север, бяха предложени и приети няколко основни искания, целта на които е да се подобри качеството и развитието на аматьорския футбол. Една от точките гласеше: да не се допускат нередовни играчи.

Всеки един от ръководителите бе съгласен с това искане. Заради това, ние – ФК Житен решихме да се изправим с високо вдигната глава и да се опълчим срещу отбора, които си позволи да го наруши. Нашата цел не е  наказание на футболиста, нашата цел е да се спазва наредбата и условията на футболния съюз. В този ред на мисли, мнението ни е, че ако всеки един от отборите си позволява своеволие, то по – добре нашата лига въобще да не съществува. Въпросният мач е между отборите на ФК Житен и АФК Мрамор, играл се на 30.09.2018г.

Нарушението е на АФК Мрамор, които използваха футболист, картотекиран и играещ в Трета лига. С жалбата, която нашият отбор подаде  не искаме да оспорим играта на  футболистите от АФК Мрамор, а да покажем, че държим на честната игра и феърплея. Мисълта, която ръководи нашия отбор – ФК Житен е: Победа, но не на всяка цена! Ще се радваме, ако всички отбори поддържат тази максима, защото тя ще ни помогне за достойна и честна игра!”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4