Обединена Надежда за Вяра и Виви

Обединена Надежда за Вяра и Виви

Районна администрация  “Надежда”  инициира мащабна благотворителна кампания  “Обединена Надежда за Вяра и Виви”, в подкрепа на петгодишната Вяра Юсева (172 ДГ) и шестгодишната Вивиян Костова (38 ДГ), които  се борят с агресивни онкозаболявания.

В  нашата „Седмица на Надеждата“ (1-7 октомври) се провеждат серия от благотворителни събития в детски градини и училища на територията на район „Надежда“ – концерти, базари, спортни празници, открити уроци, детски театър и други.

На 6 октомври (събота) от 10.00 до 13.00 ч., предстои голям Благотворителен концерт и Базар пред Общински културен институт-Надежда (бул. Ломско шосе 2), в който ще включат лицата от кампанията „Успели българи дават личен пример“ – Тервел Пулев, Ненчо Балабанов, Славин Славчев, Симона Загорова, EVA и други.

Вивиян Костова, на 6 години е с поставена диагноза невробластом, с висока пролиферативна активност, IV кл, висок риск.

Вивиян  претърпя две животоспасяващи операции и два курса химиотерапия в България. Впоследствие се откриват   тромб на куха вена Кава и сраствания към панкреаса. Следват две животоспасяващи операции-една за остраняване на тромба и втора за премахване на целия ляв бъбрек със слезката и по-голямата част от тумора.След направените изследвания и скенер ,10 дни по-късно се открива новообразувал се тромб,както и множество метастази в бял дроб и няколко в два абдоминални лимфни възела.Детето е пренасочено за лечение в детско онкологично отделение в ИСУЛ. Надеждата на родителите е ,че състоянието й ще позволи транспортиране и лечение в чужбина.

Открита е дарителска сметка в подкрепа на Виви:

BG37FINV91501317220466 BIC FINV BGSF

Титуляр на сметката е Вивиян Валериева Костова.

Вяра Юсева  е с поставена диагноза „невробластом“ – тумор на надбъбречна жлеза, IV кл, висок риск. Необходима е спешна операция и постоперативно лечение в Германия.

Всеки, който желае да помогне на Вяра, може да го направи на следната дарителска сметка:

БАНКА: ЦКБ АД Клон Възраждане

BIC: CECBBGSF, IBAN: BG64 CECB 9790 40H8 2013 00

Титуляр на сметката е Вяра Любенова Юсева

Две деца имат нужда от нас, имат нужда от подкрепа, имат нужда от ОБЕДИНЕНА НАДЕЖДА.

 

На базара ще откриете благотворителния календар “Успели българи дават личен пример”, картички, плакати и други изделия, ръчно изработени от децата на район “Надежда”. Личните вещи на звездите ще се разиграят на търг.Повече информация за инициативите може да научите от Facebook страницата на район “Надежда” тук: 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4