Контрера: Има внушение, че съм нападал възрастна жена

Контрера: Има внушение, че съм нападал възрастна жена

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера гостува в „Здравей, България“ по Нова тв, за да разкаже за случая, при който чрез пост във Фейсбук той бе обвинен, че е бутал възрастна жена в подлеза на метростанция „Сердика“ в столицата.

Контрера категорично отрече и обясни, че това, което е сторил, е да ритне изоставен багаж (кашон). Съветникът също така обясни, че не се верни твърденията на двете „свидетелки“, които всъщност публикуват за случая във Фейсбук, че не са го разпознали като общинар от ВМРО. Той е изчаквал приключването на полицейската проверка, за да си позволи коментар по случай.

Припомняме, че една от дамите, които нарочват Контрера, видно от профила ѝ в социалната мрежа е джендър активист и пропагандатор, а самият съветник Карлос Контрера открито винаги е афиширал своето отрицателно отношение към навлизането на джендър идеологията в България, както и е от най-отявлените противници на провеждането на гей парад в София.

Полицейската проверка по случая вече е приключила и е предадена на прокурор.

Общинският съветник обясни, че върху него се е изсипало цялото Фейсбук „правосъдие“. От един изолиран факт се създава буря в чаша вода, смята той.

Ето думите на Карлос Контрера за ситуацията с оставения без надзор багаж на стълбите на метростанция „Сердика“:

Слизам по стълбите в петък, 14 септември, към осем и половина и виждам изоставен багаж до рампата за количките – там където минават майките с деца. Насочвам се към т.нар. багаж – празен кашон. Ритвам го. Наоколо нямаше никого. Ядосах се, защото нашите съграждани не спират да оставят боклуци. Осъзнавам го като грешка този акт, защото първо трябва да се потърси съдействие от органите на реда.

Тези две момичета се появиха отнякъде, започнаха да ми крещят, едното от тях започва да ме блъска. Аз тогава питах чий е този багаж, защо стои изоставен – знае се че е забранено. Оказва се, че багажът е на една възрастна – 87-годишна жена, която го била оставила. Аз това не съм видял.

Манипулацията е, че публикацията в социалната мрежа, след това подета от медиите, внушава, че аз съм нападал някой. Първо се твърдеше, че съм много пиян, после, че само съм бил пил. Истината е, че ситуацията беше ескалирана от тези две момичета – въпросните свидетелки.  Докато приключи полицейската проверка, върху мен се стовари цялото Фейсбук правосъдие. Ситуацията показва, че всеки може да стане жертва на фалшива новина. От един изолиран факт се създава буря в чаша вода.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4