Ето как в Лесново изхвърлят незаконно отпадъци (ВИДЕО)

Ето как в Лесново изхвърлят незаконно отпадъци (ВИДЕО)

Община Елин Пелин получи сигнал от граждани, че на 15 септември 2018 г. в близост до село Лесново е направено незаконно изхвърляне на отпадъци.

Гражданите от гр. Елин Пелин, които са свидетели на нарушението, са подали сигнал на спешния телефон 112 и на мястото са пристигнали полицаи. Нарушителят е установен – Манол Вранчов, жител на гр. Елин Пелин и собственик на автосервиз на ул. „Лесновска“. Съставен му е протокол от дежурните полицаи, които са се отзовали на сигнала и предстои да бъде санкциониран за действията си.

Според очевидци въпросният нарушител от видео клипа редовно изхвърля части от разглобени леки автомобили (гуми, седалки, пластмаси). Глобите, които предстои да му бъдат наложени са спрямо Закона за управление на отпадъците и са в размер от 1 400 до 4 000 лв за неопасни отпадъци и от 10 000 до 50 000 лв за опасни отпадъци.

Има заснето видео, доказващо по безспорен начин кой е извършителя на незаконното изхвърляне на отпадъци до село Лесново. Във връзка с този случай Община Елин Пелин ще сезира отговорните институции и Регионалната инспекция по околната среда.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4