Община Елин Пелин откри учебната година

Община Елин Пелин откри учебната година

Началото на новата учебна година 2018/2019 е ден изпълнен с много нови надежди и мечти, както и с много усмивки и насълзени очи от радост. Днес всички учебни и детски заведения на територията на община Елин Пелин посрещнаха усмихнатите деца и техните развълнувани родители. В украсените дворове на училищата и детските градини звучаха стихотворения, песни, танци и детски смях.

По традиция и тази година ръководството и служители от общинска администрация-Елин Пелин, председателя на Общински съвет-Елин Пелин, както и общински съветници присъстваха на тържествата по повод празника и отправиха своите поздравления към деца, родители и учители.

Кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов беше специален гост на децата от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Нови хан, ПГ по керамика в село гара Елин Пелин, както и в най-голямото училище в общината СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин, в което се обучават 818 ученици от 1 до 12 клас.

На 17 септември той подари по една книжка на всички 193 първокласници, прекрачили за първи път прага на училището в нашата община, като им пожела много здраве, усмивки и успех по пътя на знанието.

След тържественото откриване на новата учебна година във фоайето на СУ “Васил Левски” беше представена картинна изложба под надслов “Знай своя род и език” със съдействието на Областния управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров. Експозицията „Знай своя род и език” включва репродукции на известни български художници и ще запознае ученици, учители и родители с портрети на най-значимите личности в историята на България, като изложбата ще е на разположение до края на месец септември.

В село Нови хан днес беше тържествено открита и новата сграда към ДГ „Детелина“, в която ще се обучават около 50 деца в две групи. Пристройката към съществуващата сграда на детската градина в село Нови хан е на два етажа и с РЗП от 550 кв. м.
Един от основните приоритети на Община Елин Пелин е развитието на образованието и културата, както и грижата за децата, за да растат те здрави и щастливи.
Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4