Борисов вместо Радев оглавява делегацията ни в ООН

Премиерът Бойко Борисов ще отиде вместо президента Румен Радев на предстоящата септемврийска сесия на ООН в САЩ. 

„Министър-председателят на България ще ръководи родната делегация по време на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк”, съобщи по-рано днес правителствената информационна служба. Съобщението не уточнява обаче, че тази делегация от 8 години се ръководи от държавните глави, а не от премиера. От 2010 г. насам само президентите са били начело на делегацията – първо Георги Първанов, после Росен Плевнелиев, а последно и настоящият президент Румен Радев. Борисов също е водил делегацията, но чак през 2010 г., оттогава тя е отговорност на президента.

В съобщението на правителството се казва, че тази година на срещата на ООН основният дебат ще е „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества”. От службата на премиера уточняват, че тази година българската дедлегация ще представи позициите и вижданията на страната ни в по-широк спектър от въпроси.

Categories: Политика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4