Фандъкова инспектира 101 СУ в “Надежда”, похвали се с бюджет от 48 млн. лв. за детски градини и училища (СНИМКИ)

Фандъкова инспектира 101 СУ в “Надежда”, похвали се с бюджет от 48 млн. лв. за детски градини и училища (СНИМКИ)

Само тази година за ново строителство и модернизация на детски градини и училища влагаме 48 млн. лв., това може би е най-мащабният бюджет, който е отделян. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери реконструкцията на 101 СУ „Бачо Киро“ в район „Надежда“.

Кметът Йорданка Фандъкова уточни, че част от средствата за реновиране на учебни сгради са от Оперативна програма „Региони в растеж“ – 27 млн. лв. за тази година, а общо над 63 млн. лева е бюджетът по дейностите по ОП „Региони в растеж“, които се изпълняват 2018-2019 г. Сроковете за приключване на ремонтите са през 2019 г. 101 СУ „Бачо Киро“ е едно от 18 сгради, които в момента се реновират и реконструират цялостно по Оперативна програма „Региони в растеж“. На проверката присъства и кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов.

В общо 48 училища и детски градини на територията на Столична община се извършват строителство, основни ремонти, реконструкции и обновяване на сградите. В 18 училища и детски градини ще продължат и след 17 септември, като е направена организация да не се пречи на учебните занятия. Заедно директорите, районните кметове и екипи на Столична община са създали организация да продължи работата без това да пречи на учебния процес.

Общо тази година около 21 млн.лева са инвестициите в ново строителство и летни ремонти на сгради на училища и детски градини. В 17 детски градини и 13 училища ремонтите ще приключат до началото на учебната година.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4