Бездомни кучета плашат гражданите на Елин Пелин

Бездомни кучета плашат гражданите на Елин Пелин

Тази сутрин бяха констатирани нови 11 кучета в центъра на град Елин Пелин, които очевидно са пуснати през нощта от неизвестни лица.

Молим всички граждани, които забележат пускане на кучета на територията на общината, да запишат или снимат превозното средство, с което се докарват кучетата, да ни сигнализират своевременно за това действие, за да сезираме съответните органи.

Безотговорното отношение към животните може да доведе до много сериозни последици за някой човек, а не дай си боже и за дете. Животните, които са установени днес не са агресивни, но ние не знаем кога може да проявят агресия в бъдеще.

Всеки жител на общината, който желае да осинови бездомно куче може да се обърне към Община Елин Пелин. Животните, които подлежат на осиновяване са с документи, кастрирани, обезпаразитени, ваксирани, чипирани и техните собстеници са освободени от плащане на такса за тях.

Важно уточнение: Бездомните животни, които се маркират в община Елин Пелин носят отличителни сини ушни марки, а новите животни са без марки. Кучетата, които имат розови марки са от гр. София.

За да спрем тенденцията да бъдат непрекъснато докарвани кучета от други общини, трябва своевременно да се сигнализира за тези действия, за да бъдат установени нарушителите. Апелираме към гражданите да ни подават навременна информация, когато забележат ново пускане на бездомни животни, както и да обърнат особено внимание на вида и цвета на превозното средство. Необходимо е да уведомят служителите на Община Елин Пелин за точното време и място, за да установим с помощта на органите на реда и инсталираното видеонаблюдение кое е това превозно средство. Анонимността на гражданите ще бъде гарантирана!

До момента разполагаме с информация, че миналата седмица е имало пускане на кучета в района на Т-Маркет. Установихме, че има и нова доставка на бездомни животни от други населени места през изминалата нощ.
Уважаеми съграждани, бъдете бдителни и при обосновани съмнения сигнализирайте в общината или се обадете на дежурните телефони в РУ Елин Пелин – 0725/60166. Телефоните, на които можете да подавате денонощно сигнали към общината са 0725/60210 и 089 344 1409. Тези номера са активни 24 часа, 365 дни в годината, призовават от общината.
Текст: elinpelin.org
Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4