Трети сме в света! Нигерия грабна титлата

Трети сме в света! Нигерия грабна титлата

Отборът на България завърши на трето място на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, след победа срещу Мароко с 4:2, а капитанът на националния ни тим Асен Трайков беше отличен с индивидуалния приз „Най-добър вратар“. Големият победител в първенството със социална цел е отборът на Нигерия, който надделя с 4:0 над този на Либерия във финалния двубой на турнира.

Решаващият мач на българските национали за бронза се състоя в сряда на изкуствения терен на Национална футболна база „Бояна“. Срещата с Мароко беше изключително оспорвана и напрегната. Първото попадение в полза на България беше записано след автогол на играч от противниковия тим. Мароканците обаче успяха да изравнят и да вкарат мача в продължения. Иво Миланов реализира втори гол за България, след който съперниците също отбелязаха попадение след изпълнение на дузпа. Миланов обаче вкара трети гол за българския тим, а за четвъртото попадение се разписа Огнян Спасов.

Преди финалния мач от турнира между Нигерия и Либерия се състоя демонстративна среща между посланиците на Световната купа за деца в неравностойно положение SATUC. Отбор, съставен от български футболни легенди, сред които Емил Костадинов, Йордан Лечков, Петър Хубчев и Бончо Генчев, излезе срещу състав от международни звезди. В тима на българите по-късно се включиха също бившият португалски национал Нуно Гомеш, принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и заместник изпълнителния директор на БФС Павел Колев.

Участниците в приятелския мач на звездите, заедно с Борислав Михайлов, президент на БФС, наградиха всички участници в първенството със социална цел. Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, беше тържествено закрита със заря и официална вечеря. Турнирът беше организиран от БФС и фондация SATUC на принцеса Шейкха Ал Тани.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4