“Лятно патриотично кино” зарадва Илиянци (СНИМКИ)

“Лятно патриотично кино” зарадва Илиянци (СНИМКИ)

Жителите на столичния квартал Илиянци се насладиха на лятно кино на площада. Това стана благодарение на инициативата на Бранимира Велчева, член на Организационния съвет, заместник-председател на Софийския комитет на ВМРО и председател на ВМРО  “Надежда” и 25-и МИР.

За четвърти път тя организира такива прожекции. Предишните филми бяха посветени на националните герои Васил Левски и Христо Ботев, както и на българските мъченици от лагера на остров Трикери.

Над 100 илиянчани на възраст от 3 до 80 години имаха честта и превилегията да гледат първият филм от документалната поредица на Военния канал “Помни войната 1915-1918” само ден след неговата прожекция по повод 115-годишнината от избухването на Илинденско- Преображенското възстание в Благоевград.

С жителите на Илиянци се срещнаха авторката на филма Мария Цветкова, общинският съветник Димитър Антов и патриоти от столичната организация на ВМРО, начело с Владимир Митов (председател) и Стефан Грънчаров (организационен секретар). Прожекцията в петък вечер беше поредната от инициативата “Лятно патриотично кино”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4