Пълен батак и хаос около гафа за мача с Милан, вижте обясненията

Пълен батак и хаос около гафа за мача с Милан, вижте обясненията

Фирмата „Moko Solution“, която се опита да организира футболна среща в чест на 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов, отговори на искането на Левски за разясняване на причините, довели до пропадането на мача с Милан на 11 август. Компанията излезе с декларация, подкрепена със снимка от официално писмо от италианския клуб.

Предлагаме ви декларацията без редакторска намеса:

“ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ В ОТГОВОР НА ПОИСКАНОТО РАЗЯСНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ПФК ЛЕВСКИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ ОКОЛО „75 ГОДИНИ ГЕОРГИ АСПАРУХОВ“

Поради независещи от нас причини, а именно смяната на собствеността в АК Милан, смяната на всички ръководни длъжностни лица, както и смяната на спортно-техническото ръководство на клуба, бяхме уведомени, че се налага спешна промяна за реализиране на уговореният между трите страни футболен мач в чест на 75 години от рождението на Георги Аспарухов – Гунди.

АК Милан, позовавайки се на съществуващ, подписан и спазен от страна на организатора (в наше лице) договор между нас като организатор и дружеството АК Милан, пое пълната отговорност за съгласуване на нова дата в най-кратки срокове, съобразявайки се с програмата на ПФК Левски, както чрез официален имейл към организатора (в наше лице), така и чрез изпращането на официален прес релийз от прес службата на АК Милан към всички Български медии, което прилагаме в копие.

Ние, като организатор на събитието, осъзнаваме отговорността, която носим, и имаме желанието да реализираме събитието и поетите от нас ангажименти в най-кратки срокове и в удобна за ПФК Левски дата.

Ние, като организатор на събитието “75 години Георги Аспарухов – Гунди”, носим пълната морална и юридическа отговорност, както пред ПФК Левски, пред милионите привърженици на клуба, така и пред семейството на Георги Аспарухов – Гунди. Оставаме с надеждата, че ПФК Левски ще ни предостави възможността да реализираме това паметно събитие в чест на синята легенда.”

 

И накрая ще си позволя кратък коментар от мое име. Това, което се случи покрай злополучния мач в памет на Гунди, е меко казано срам и резил. Срам и резил за организаторите от страна на “Моко солюшън”, срам и резил и за футболния клуб Левски. Събитието първоначално беше шумно анансирано като сблъсък с Бока Хуниорс. Пълнеха ни главите с какви ли не обещания и планове…После изведнъж (случайно ли?)  аржентинският гранд промени плановете си и реши да не каца в София. Организаторите спешно се разстърсиха за нов солиден съперник. Уж намериха такъв в лицето на Милан. “Росонерите” имат стотици хиляди почитатели в България. Мнозинството левскари приеха с облекчение новината, че все пак Аспарухов ще бъде почетен по подходящ начин. Щяха да се прожектират холограми и какво ли не.

И отново сценката от пропадналата визита на Бока Хуниорс се повтори по комичен начин. Този път обяснението беше, че видите ли, сменила се собствеността на Милан и т.н. и т.н. Приказки за наивници, бих казал аз. Просто истината е, че някой отново не си е свършил работата. Хората сами да преценят кой и защо. Петното остава лепнато върху Левски и върху светлата памет на Гунди. Някои си позволиха да се изгаврят със “синята” легенда. А той най-малко заслужава такова отношение…

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4