Тестваха първият автобус хибрид (СНИМКИ)

Тестваха първият автобус хибрид (СНИМКИ)

Общинари и журналисти тестваха първият автобус хибрид по заместващата линия на ТМ10. Той е производство на полската фирма „Соларис“ и според техническите му спецификации разхода за гориво е два пъти по-нисък от този на нормален дизелов автобус.

Предстои да проверим тези данни в реални градски условия, както и данните за спестените вредни емисии. Започваме и подготовка за закупуване на 20 хибридни автобуса.
“До края на годината в София ще пристигнат първите 20 електрически автобуса. Преди да ги купим тествахме 6 електробуса с различни технологии.
До средата на август “Столичен автотранспорт” приема оферти за още 15 електробуса. Освен това днес ще подпише договора за доставка на още 22 автобуса на природен газ. Предстои да завърши процедурата за закупуване на още 60 съчленени автобуса на природен газ, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

– В последните години полагаме огромни усилия за модернизация на градския транспорт. Това е важна мярка за подобряване на качеството на въздуха и мотивиране на повече хора да пътуват с градския транспорт.
През 2014 г. средната възраст на автобусния парк беше 20 г.
В края на 2016 г. успяхме да я намалим наполовина и е 10 години.
През 2019 г., когато планираме да завършим доставката на 162 нови автобуса, средната възраст на автопарка на София ще е 6 години.

Снимки – Гео Колев


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4