С обвинения в лъжи и манипулации започна юнската сесия на Общински съвет – Елин Пелин

С обвинения в лъжи и манипулации започна юнската сесия на Общински съвет – Елин Пелин

Политически боричкания дадоха старт на юнската редовна сесия на Общински съвет- Елин Пелин. След като месец по-рано председателят на местната структура на ГЕРБ Стефан Стоилов прочете декларация против действащото управление на общината и съобщи, че освен представляваната от него партия към позицията им се присъединява и НФСБ, днес Патриотите опровергаха тази информация.

Стоян Жидов, председател на местната структура на НФСБ, подчерта пред съветниците, че неговата партия няма нищо общо с въпросната декларация, никой не ги е търсил и никого не са упълномощавали да говори от тяхно име.

Той изрази надежда, че от ГЕРБ са допуснали неволна грешка и повече няма да постъпват по този начин и да боравят с чужда политическа идентичност. От името на деклараторите Стефан Стоилов се опита да се оправдае , обяснявайки, че „наистина НФСБ подкрепят декларацията и били имали предвид не местното, а националното ръководство на партията“. На последвалите реплики от залата обаче относно това дали Валери Симеонов е дал своето съгласие, той не успя да отговори еднозначно. Първо каза, че вицепремиерът е запознат, но малко след това стана ясно, че Стоилов не е сигурен за неговото съгласие, а колегите му в общински съвет го попитаха дали спекулира или това е откровена лъжа.

След което съветниците от другите политически сили се обединиха зад призива, че когато се четат декларации и се изнасят факти трябва да се спазва етиката и те да бъдат ясни и проверени, а не да се спекулира и заиграва с общественото мнение. В крайна сметка кой кого, как и защо подкрепя не стана много ясно.

„Ясно е, че ГЕРБ са в изолация и с този опит да пришият електорат към себе си само изостриха противоречията в съвета. До изборите остава около година, но връщането на властта в ръцете на тези, които обединиха всички срещу себе си, няма да бъде лека задача за тях. Вместо да лъскат крехкия си политически имидж те отново окаляха своя местен председател“, коментираха членове на местния парламент пред „Витоша Нюз“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4