Брат Динев предложен за орден “Стара планина”

Брат Динев предложен за орден “Стара планина”

Известният строителен предприемач Йордан Динев е бил предложен от правителството за орден „Стара планина” – първа степен, съобщиха от правителствената пресслужба. Според МС той заслужава отличието заради „заслугите му за запазване и популяризиране на най-добрите традиции на Българската армия и Българската православна църква”.

„Офицер от резерва Йордан Динев подпомага изграждането на монументи, паметни плочи и барелефи, посветени на българската бойна слава и на воинската чест. Допринася за изграждането на четири православни храма, помага на десетки църкви, превърнали се в действени духовни средища”, пишат от „Дондуков” 1 и припомнят, че Динев е бил награждаван от военното министерство с отличия за дейностите си.

“Йордан и Динко Диневи са известни не толкова с благотворителната си дейност, колкото с различните си проекти в хотелиерския и яхтения бизнес, а също и с участието си в местната политика чрез една от т.нар „бизнес партии” – МОРЕ, чиито опоненти твърдяха, че е дала на братята властта в Община Несебър.

През 2010 г. прокуратурата започна разследване на сделка, с която фирмата на Диневи „Венид Яхт” се оказа собственост първо на техен съдружник, а след това – на безимотен мъж”, припомни bTV.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4