Българин четвърти на европейското по футбег

Българин четвърти на европейското по футбег

Българинът Радослав Русев завърши на четвърто място в състезанието на двойки мъже на европейското първенство по футбег, което се проведе преди броени дни в словенския град Кран. Партньор на българския състезател беше Тамо Рокел от Германия. Двойката на Русев загуби малкия финал с 22-20, 21-19, от първия отбор на Полша – Виктор Дебски/Волтек Ямски, който победи ден по-рано в квалификациите в три сета. Победители в дисциплината са Артур Льоден от Франция и Карим Даук от Швейцария, които спечелиха финала срещу германците Ясин Катийб и Ив Крейл.

Шампион при мъжете в дисциплината фрийстайл стана Патрик Церни от Чехия. В „битките“ най-добър беше Вашек Клауда, който се състезава за тима на Русия. Словенката Лена Млакар Жереб завърши на първо място в състезанието на сингъл на мрежа при жените, а при мъжете победител отново е Карим Даук. Юлия Клауда (Русия) и Ханке Корер (Гер) спечелиха надпреварата при двойки жени.

Следващите дати в календара на Международната асоциация на играчите по футбег са 22-28 юли 2018 г., когато в София ще се проведе световното първенство по този изключително атрактивен спорт. Мачовете на мрежа ще се играят в зала „София“, а фрийстайл дисциплините ще са на един от тенис кортовете в парк „Заимов“. Шампионатът се организира от „Спортс Мениджмът България“ и Urban Komba Footbag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4