Премиерът: БСП от първия ден искаха да саботират европредседателството

Премиерът: БСП от първия ден искаха да саботират европредседателството
“БСП от първия ден искаха да саботират европредседателството. За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него”, заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, след като взе участие в конференция за сближаване на заплатите в Европа, съобщава Агенция „Фокус“.
“Хубавото на вота на недоверие е, че се очерта алтернатива – БСП пак с ДПС. Проваляйки се като европредседатели, това щеше да бъде и достатъчен повод да ни се иска тогава оставката и то абсолютно резонно. Знаете как почнахме с НДК, с провокации, пък се оказа, че съдът ги оправда на практика. Но това си е парламентарна практика, това е записано в Конституцията. Искат вот, дават вот. Парламентарните групи се защитават. Те го правят само за да може да покажат още веднъж, че ги е яд, че европредседателството е успешно.
Иначе не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде след това и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница.

 

Под наш натиск подписахме споразумението с Турция. Направихме Среща на върха ЕС-Турция във Варна. Като видите графиките, сега цифром и словом, защото защитаваме и гръцката граница, са няколко десетки, които са преминали и то през официалните КПП-та и са отишли към Германия, Франция и Австрия. Признал съм това, което всички знаете. Дето се вика, ние сме атакували БСП, че не пазят границата, когато бяха в мандат по времето на Орешарски.

Хубавото на вота на недоверие е, че се очерта алтернатива – БСП с ДПС пак. Общо като държава вместо да се похвалим, защото всички ни хвалят за това, че България е пример как се пази границата, и да го приемем като общ успех, ние се атакуваме, за да ни слушат другите и да кажат утре: „ами вземете си ги тогава, като сте ги пропуснали“. Аз говоря за стария период. А от година-година и нещо знаете, че границата се пази много добре. Това го отчитат всички, на всички нива в Европа. И сега в Брюксел всички ни даваха не само висока оценка, а ни благодариха за усилията, които България, не Бойко, а България полага. Така че вотът си е вот, той си върви, коментира Борисов.

-Как ще догоним средните доходи в Европа? Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним. Хубавото на вота е, че се очерта алтернатива – БСП с ДПС пак. Ако искате, да ви е честита.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4