Гей парад и контрапротести блокират София! Ще бъде доста горещо!

Гей парад и контрапротести блокират София! Ще бъде доста горещо!
Единадесетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели – “София Прайд”, ще се проведе днес в столицата. Темата през тази година е „Различни хора, равни права!“. “Поход” ще има и в Пловдив, Варна, Бургас и Русе, съобщи бТВ.
Придвижването през центъра на столицата в следобедните часове ще е затруднено. Ще има промени в движението и паркирането. Столичната дирекция на вътрешните работи ще охранява шествията.

Шествието ще започне в 19 ч. от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.

Още в 16:30 ч. започва музикалната програма с Рут Колева, Иво Димчев, Михаела Филева, Танцуваща София, Yambadon, Spice Girls Tribute, Jennifer Benediction, Dead Man’s Hat Live. Има и съпътстващи културни и спортни събития.

Междувременно консервативни организации организират голям брой свои мероприятия.

От 14 до 16:30 ч. е заявено шествието “Поход за семейството”, което ще започне от площад “Независимост”, ще продължи по бул. “Цар Освободител”, ще премине покрай сградата на Министерския съвет, а оттам по бул. “Княгиня Мария Луиза” и по бул. “Витоша” до Националния дворец на културата.

Само 30 минути след това – от 17 часа, пред билетния център на НДК ще започне концерт с наслов “За Възраждане на семейните ценности”. Той е организиран от партия “Възраждане” и е планирано да приключи в 20 часа.

В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в друго шествие, които ще се придвижат по бул. “Патриарх Евтимий”, ул. “Граф Игнатиев”, бул. “Христо и Евлоги Георгиеви”, пред сектор “А” на Национален стадион “Васил Левски” , по алеята покрай сектор “Г” на стадиона до езеро “Ариана” в Борисова градина, където събирането ще приключи.

От 17 часа в Княжевската градина ще се състои протест “Да спасим децата на България и българското семейство”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4