Общински съветник: Каруците по столичните булеварди са незаконни и създават предпоставки за ПТП

Общински съветник: Каруците по столичните булеварди са незаконни и създават предпоставки за ПТП

Проблемът с каруците, които се движат необезпокоявано не само по столичните булеварди, а по пътищата в цялата страна, е отдавна. Те не са минали съответния преглед за техническа изправност, нямат номера, на практика са незаконни и създават множество предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Това заяви в ефира на България Он Ер столичният общински съветник от ВМРО Димитър Антов. Коментарът му е по повод мелето след инцидента с каруца на столичния бул. „Владимир Вазов”. Ремъкът на каруцата се е скъсал и конят се е отскубнал, а причината била, че каруцарят искал животното да се движи по-бързо. След това конят се ударил в колата на шофьор, който потърсил обяснение и бил нападнат от група цигани.

Димитър Антов е повдигал въпроса пред столичния кмет Йорданка Фандъкова, която обяснила, че за последните няколко години са били съставени 8 акта на подобни каруци, глобите от които и до днес не са събрани.

От тези хора трудно можеш да вземеш пари. Те живеят без адресна регистрация, често е невъзможно да бъдат открити. Редно е обаче да се предприемат някакви мерки и правилата да се спазват от всички, категоричен бе Антов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4