С “Макдоналдс” наш футболен талант докосва звездите на Мондиала

С “Макдоналдс” наш футболен талант докосва звездите на Мондиала

Деветгодишният Никола Алексиев ще представи България на финала на Световното първенство по футбол на 15 юли в Москва. Момчето беше избрано след национален конкурс по програмата “Макдоналдс Футболен ескорт”. На специална церемония днес в ресторант “Макдоналдс” на площад Славейков малчуганът беше награден с оригиналната топка, с която ще се играят мачовете в Русия лично от футболната легенда Наско Сираков.

Двукратният голмайстор от световните първенства Мексико‘ 86 и САЩ‘ 94 пожела на Никола един ден и той да вкара голове на световни първенства. Сираков беше председател на журито, което избра Никола в силна конкуренция с още двама финалисти в конкурса. Другите членове на журито бяха управляващият директор на “Макдоналдс” в България Иван Лисиков и телевизионният водещ Ники Кънчев.

Иван Лисиков пожела на Никола един ден той да има възможността да изведе някой малчуган по световните стадиони.

На официалната церемония присъства и заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, който пожела на Никола да продължи да играе футбол и му подари екип на българския национален отбор.

Никола, който на 15 юли в Москва ще изведе един от топфутболистите на света, е от Пловдив. Тренира футбол в местния клуб „Кронос“ – сателитен клуб на “Ботев”, играе на поста централен защитник. Той ще пътува за Москва с баща си Борис, който го е записал за участие в конкурса.

 

“Макдоналдс България” не за първи път изпраща българско дете на световни и европейски финали. На церемонията присъства и Мартин Сораков, който на Евро 2012 на четвъртфинала  между Чехия и Португалия изведе на терена чешкия национал Лимберски.

Като официален спонсор на FIFA World Cup 2018 “Макдоналдс” има изключителното право да избере деца от цял свят, които пред очите на милиони фенове официално да придружат на терена най-известните футболисти по време на Мондиала.

Никола ще изживее незабравими мигове в Москва, ще получи специален спортен екип, ще мине през тунела и ще излезе на стадиона ръка за ръка с известен футболист, а баща му Борис ще го подкрепя и наблюдава на живо от трибуните.

Снимки: Филип Шопов


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4