Отива си още една медийна инстутиция! Екипът на “Култура” призова за подкрепа

Отива си още една медийна инстутиция! Екипът на “Култура” призова за подкрепа
Вестник “Култура” спира да излиза…Това вече официално е решено и ще се случи от юли 2018 г. От септември догодина ще се появи на пазара списание със същото име, но списвано от друг екип. По повод “екзекуцията” на още една медийна и културна институция у нас екипът, който списва вестника излезе с призив за подкрепа. Приложен е и номер на банкова сметка.

Ето и отвореното писмо без редакторска намеса:

“Скъпи приятели,
Както знаете, вестник „Култура” ще престане да съществува в края на юли т.г.
Дори лишени от заглавието, на което повечето от нас са посветили десетилетия от живота си, ние ще опитаме да продължим да издаваме Култура – под друго име, но със същия заряд.
Мислим, че той е нужен на България, защото в нея продължава да има твърде много политкомисари, заменили едно „тоталитарно” верую с друго – „демократично” верую.
Продължаваме да смятаме, че българската интелигенция заслужава вестник на всички гледни точки; издание, дом на оперативната художествена критика; средище на истински дебати за нашето развитие; една истински обществена културна медия.

Както разбирате, предстоят ни нелеки дни.

Затова се обръщаме към всички, които искат – и могат – да помогнат.

P.S. В отговор на запитвания на наши приятели уточняваме: Фондация Пространство “Култура” е юридическо лице с нестопанска цел. Тя бе учредена през 1999 година с цел да поеме издаването на вестник Култура. След като през 2007 година Светослав Божилов купи вестника, дейността на фондацията бе замразена. Предвид новите обстоятелства, ние отново я активираме, за да правим издание за култура, продължаващо редакционната политика на вестник Култура.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4