Внесоха в парламента поправките за пушенето, хазарта и бараките по плажа

Внесоха в парламента поправките за пушенето, хазарта и бараките по плажа

Депутатите от “Обединени патриоти” внесоха три законови поправки, предлагани от вицепремиера Валери Симеонов – за пушенето, хазарта и преместваемите обекти по плажа.

В закона за здравето се предлага отпадането на забраната за пушене на закрито. В закона за хазарта се иска ограничения пред рекламата на хазартни и лотарийни игри. Поправките в Закона за устройство на територията (ЗУТ) са свързани с преместваемите обекти. Според Валентин Касабов промените в ЗУТ са удар по мафията най-вече по Южното Черноморие. „Слагаме началото на удар към мафията по Южното Черноморие. Да се справим с тарикатите и от златния бизнес”, декларира Касабов.

Той обясни, че има дискотеки по морето, които са с площ около 400 кв.м, а се водят преместваеми обекти. На свой ред неговия колега Християн Митев обясни и какви точно са промените. Първата предвижда всички преместваеми обекти да бъдат издигани след одобрение на главния архитект на общината, а когато става въпрос за държавен обект – от съответния ресорен министър. Вместо от общините, контролът по премахване на преместваеми обекти върху държавни имоти се прехвърля на ДНСК.

Прецизира се и определението “преместваем обект”. За такъв ще се счита този, който не е прикрепен към земята и може да бъде преместен и е без бетонни фундаменти. Остава критерият павилионите да са площ до 15 кв. м и до три метра височина. Митев обаче даде да се разбере, че са готови да дискутират тази цифра. Борис Ячев пък изтъкна, че законопроектите имат подкрепата на всички партии от “Обединени патриоти”.

Текст: В. “Монитор”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4