Пропадащ мост може да откъсне село Мърчаево от София

Пропадащ мост може да откъсне село Мърчаево от София

Жители на кметство Мърчаево алармираха “Витоша Нюз”, че един от мостовете на входа на селото опасно е започнал да се пропуква и е възможно да пропадне. Това ще отреже пътя към селото през Владая и единствената алтернатива е да се заобикаля през пернишкото село Драгичево. Това обаче не важи за градския транспорт, защото с. Мърчаево се обслужва от автобусна линия 59 на Столична община. Компрометираното съоръжение не е ремонтирано, откакто е изградено.

Кметът на с. Мърчаево Гергин Георгиев (ВМРО) е сигнализирал преди повече от седмица столичен район „Витоша” и транспортната дирекция на Московска 33. От район „Витоша” са изпратили незабавно и писмен доклад. До момента обаче няма никаква реакция.

Жители на с. Мърчаево се опасяват, че при обилен дъжд, какъвто по прогноза се очаква, водата може да ускори пропадането на моста. Така селото де факто ще бъде откъснато от Столична община. Притесненията на хората са, че е възможно автомобил или автобус на градския транспорт да пропадне, докато преминава по авариралото съоръжение. От снимки в социалните мрежи се вижда, че освен образуващата се дупка настилната на целия мост се и пропуква.

Очакваме бързата реакция на институциите преди поредната беля да се случи. Нашият сайт ще следи проблема…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4