Ето как измамници ви обират парите с фалшиви дарения

Ето как измамници ви обират парите с фалшиви дарения

Магдалена Дюлева твърди, че неин роднина е пострадал в катастрофа и синът му се нуждае от помощ

Пари за дете, чийто баща е тежко пострадал при катастрофа, се събират чрез фалшив Facebook профил. За измамата сигнализираха зрители на NOVA.

Името на въпросното дете е Десислав Георгиев. Когато потребители предлагат да му помогнат като разгласят случая чрез медиите, той категорично отказва. Оказва се, че нито един от приятелите на момчето в социалната мрежа не го познава лично.

На профила липсва лична информация. При вглеждане личи, че снимките са различни. Посочен е само родният град на Десислав – Девин. Но има указание за превеждане на даренията – по банкова сметка. Дарители също има, става ясно от благодарствени постове с посочени имена и суми.

От справка в банката, към която се води сметката за дарения, разбираме, че не е драителска, а на името на физическо лице – Магдалена Любенова Дюлева от Неделино. Екипът на NOVA също получи указания и изпрати пари чрез куриер в Неделино. Благодарностите от фалшивия профил не закъсняха. В съобщенията, които Десислав изпраща, пише, че парите се превеждат на името на леля му.

След разговори с познати на Магдалена Дюлева обаче става ясно, че тя няма племенник.

Екипът на NOVA потърси и самата Магдалена. Първоначално тя опитва да излъже за самоличността си. Минута по-късно обаче се издава.

Придружаваме Магдалена Дюлева до клон на банката, за да бъде проверено състоянието на сметката й. Тя обещава да я закрие.

От банката блокираха картата, понеже е имало грешка. Ще се оправят нещата и парите ще бъдат върнати на тези, които са пуснали”, обещава жената.

Профилът продължава да набира популярност. А от банката получаваме отговор, че такава сметка все още съществува, въпреки уверенията на Дюлева, че ще я закрие. Парите също не са върнати на жертвите.


Текст и снимка: Нова тв


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4