Ремонт спря трамваите по “Графа”, разкопават центъра, местят книжния пазар

Ремонт спря трамваите по “Графа”, разкопават центъра, местят книжния пазар

Започнаха основните ремонти в центъра на София. Сред най-очакваните е този на улица „Граф Игнатиев”. Ще се ремонтира основно и площадите „Славейков” и „Гарибалди”. Крайният срок за изпълнението е до средата на октомври.

От площад „Гарибалди“ започва най-мащабният ремонт в София тази година – на ул. „Граф Игнатиев“. До края на октомври ремонтът и реконструкцията трябва да стигне до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Настилката ще е гранит в два цвята, а цялото пространство ще е на едно ниво. Така ще се получи огромна пешеходна зона, като през нея ще минава само трамваят.

Проектът за реконструкцията включва още ул. „Солунска“, ул. „Цар Иван Шишман“, ул. „Шести септември“, площад „Гарибалди“, площад „Славейков“ и зоната около храма „Св. Седмочисленици“, уточни пред камерата на БНТ Даниел Евлогиев, директор „Транспортна инфраструктура“ към Софийска община.
На площад „Славейков“ ще бъде подменена подземната инфраструктура – водопроводи, канализация и топлопроводи, както ел. инсталации и уличното осветление. Ще се подмени настилката и конктактната мрежа на трамваите, както и ще се постави последно поколение безшумен релсов път.

Релсовият път ще е готов до 1 октомври тази година. Ще има заместващ на трамваите по линията автобусен транспорт, който минава по съседната ул. „Гурко“ със същото разписание. Спирките са обозначени.

По-голямата част от търговците на книги ще се върнат на пл. „Славейков“. Част от дърветата ще бъдат отстранени заради ремонта, но за всяко едно отсечено дърво, ще бъдат посадени три в околността, увери Даниел Евлогиев.

Фонтанът на пл. „Славейков“ ще бъде реконструиран и към края на лятото ще започне да функционира, увери зрителите на БНТ Даниел Евлогиев.

Текст и снимка: bnt.bg

 Видео – ТУК

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4