Ремонтът на ул. “Граф Игнатиев” в София тръгва от “Алабин” до площад “Гарибалди”

Ремонтът на ул. “Граф Игнатиев” в София тръгва от “Алабин” до площад “Гарибалди”

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ започва на 7 май, движението на трамваите ще бъде спряно изцяло. Това каза заместник-кметът на София с ресор транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев по БНТ. „Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ ще бъде може би най-тежкият, който ще изпълним през 2018 г. Разделили сме го на етапи, така че минимално да затрудним хората, които се придвижват в района. Стартира се от отсечката от ул. „Алабин“ до пл. „Гарибалди“. Паралелно ще се работи на няколко фронта, така че да може да се намали срокът, в който причиняваме неудобства на хората“, обясни Крусев.

По думите му ремонтът на пл. „Славейков“ трябва да приключи до средата на лятото, когато ще бъдат изпълнени всички основни части по неговата реконструкция, включително ще бъде възстановен фонтанът, който се намира там, ще бъдат обновени и настилките и осветлението. „Пл. „Славейков“ реално е един от първите етапи, които се започват в рамките на реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“, и поетапно след това към края на лятото вървим в посока към бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, където трябва да приключи.

 
Цялата градинка, която е около храма „Св. Седмочисленици“, ще бъде реновирана, предвижда се и цялостен ремонт на ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „6-ти септември“, коментира зам.-кметът на София. „Трамваите, които преминават по ул. „Граф Игнатиев“ и отиват към пл. „Журналист“, ще бъдат спрени, тъй като линиите ще бъдат изградени наново с нова технология, която позволява по-малко шум и вибрации. За времето, в което са спрени трамваите, ще бъде осигурен заместващ автобус, който ще тръгва от станция „Хладилника“ и ще преминава по ул. “Гурко“ в участъка, където трамваите не могат да преминават по ул. „Граф Игнатиев“, обясни Крусев.
Текст: В. “Сега”

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4