Патриоти доказаха, че “Зеленото е родолюбие” (СНИМКИ)

Патриоти доказаха, че “Зеленото е родолюбие” (СНИМКИ)

Една древна мъдрост казва, че всеки човек през живота си е длъжен да отгледа дете, да построи къща и да посади дърво.
Е, днес патриоти изпълниха третото…

Няколко десетки граждани се включиха в акцията ”Зеленото е родолюбие”. В графика на кампанията днес бяха с. Мировяне и кв.Илиянци.

Благородното начинание беше организирано по инициатива на Бранимира Велчева, член на Организационния съвет, заместник-председател на Софийския комитет на ВМРО и председател на ВМРО  “Надежда” и 25-и МИР. 

ВМРО предостави по 60 дръвчета на населено място, като 5 от тях (липи и брези) бяха засадени в двора на едно свято място – манастира “Свети Илия” в Илиянци. Други пет – в градинката, която е в центъра на с. Мировяне.

Останалите 100 плодни дръвчета бяха подарени на всеки, който поиска да посади и отгледа. И защото родолюбието възпитава с предимство бяха желаещите дечица”, обясниха организаторите.

Похвали заслужиха жените от пенсионерския клуб в Илиянци, както и още десетки жители на квартала…Активно съдействие оказа и отец Ириней. А най-голямата награда…тя не се измерва с пари или материални ценности. “Да бъдете живи, здрави и благословени за святото дело, което извършихте“, благослови отецът.

Официални гости на събитието бяха г-н Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО, Владимир Митов – председател на Областния комитет на партията в София и журналистката Мария Цветкова – заместник-директор на Информационния център на МО.

Поздравяваме инициаторите и участниците в прекрасната акция и си пожелаваме повече Българи да последват техния светъл пример.

 

 

 

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4