Поне 180 000 лв. за охрана на гей парада в София

Поне 180 000 лв. за охрана на гей парада в София

Тази година шествието на ЛГБТИ обществото – “София Прайд”, ще се проведе на 9 юни в столицата пред Паметника на съветската армия. Новост ще бъде и началният час – 16 ч., когато ще стартира музикална програма на прайда. За първи път множество организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място. Така всички желаещи ще могат да прекарат цял цветен следобед заедно, преди началото на шествието от 19 ч.

Отделно от това за първа година София Прайд ще организира и съпътстваща спортна програма. Първото събитие от нея ще бъде 3-километрово бягане по двойки, което ще се проведе на 19 май, съфинансирано от програмата за спортни събития и младежки форуми на кмета. Тази година има и мащабна публична програма, състояща се от кино прожекции, семинари, арт събития и др. 

Разбира се, не всички са съгласни с промотирането и налагането на ЛГБТИ ценностите над цялото общество. Ето и позицията на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера:

 “Гейпарадите не са лъжица за нашето общество, дори и да са приети в други държави. Столичната община заяви, че ще подкрепя събитието. Предполагам, че е имало много силен натиск над общината. Това е ценностен сблъсък. Не мисля, че този прайд решава каквито и да е проблеми. Хомосексуалистите не са дискриминирани в България. Те търсят начини да бъдат забелязани, защото с какво друго могат да ги забележат, ако не с ориентацията им?”. По негови изчисления само охраната на парада ще струва на Столична община 180 000 лева. 

„Политико“: На кого му пука за София Прайд

“Кой пречи на тези хора да бъдат такива? Защо трябва да се тръби? Хората, които защитават гейпарада, са с изключително тоталитарно мислене. Тези “защитници” изповядват философията, че само тяхната гледна точна е правилната, а всички други трябва да бъдат мачкани. Няма да спрем да се противопоставяме. Една от идеите на тези прайдове е да свикнем с гей браковете и осиновяването на деца от гей двойки”, изтъкна общинският съветник.
Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4