Софийското село Железница кани отбори и гости на “Витоша Къп 2018”

Софийското село Железница кани отбори и гости на “Витоша Къп 2018”

Всяко лято в продължение на повече от 10 години ФК “Железница” организира, с подкрепата на кметството, турнир по минифутбол като част от програмата за честване на големия християнски празник и празник на сeлото – Деня на Света Богородица.

Арена на събитието и този път ще бъде стадионът в с. Железница събира в този ден участници, зрители, гости на селото, бивши, настоящи и подрастващи футболисти от целия регион, другари, съперници и съотборници в десетки футболни битки, с което се превръща не само в арена на спортен празник, но и място, бликащо от емоции, усмивки и спомени.

Всичко това гарнирано с топла скара, студена бира и приятна музика.

През това лято ръководството на футболния клуб се е заело с осъществяването на един сериозен, спрямо мащабите, в които се простира, проект: прерастване на футболния празник по мини футбол в Летен подготвителен турнир по футбол.

Целта на организаторите е проявата да предостави възможност на аматьорските отбори от София и околните населени места за провеждане на част от лятната подготовка.

Сайтът VITOSHANEWS.COM ще бъде медиен партньор на турнира.

Организаторите изтъкват и редица други ползи:
• Провеждане на подготвителни срещи със състезателен характер
• Възможност да срещнат съперници, с които не играят обичайно в редовния сезон на своята група.
• Осигурени минимум 3 мача за всеки отбор
• Спестяване на усилия по организиране на контролни срещи
• Запълване на дългата лятна пауза с добре дозирани футболни прояви за състезателите
• Възползване от отличните условия за игра, които предоставят летните месеци от годината в прохладна и свежа атмосфера на планиския стадион в с. Железница
• Гъвкава, спрямо възможностите на всеки отбор, програма за провеждане на срещите

Очаквания и регламент: За да се осъществи подобен проект, от който да се извлекат тези ползи, очакваме в първото издание на този турнир, наречен “Vitosha Cup – Zheleznitsa 2018” да се включат 8 отбора. Осем отбора, разпределени след жребий в 2 групи по 4 играят всеки срещу всеки в своята група (всеки отбор има гарантирани минимум 3 мача).

Първите два отбора от всяка група играят полуфинали, победителите, от които се изправят в спор за трофея а загубилите в мач за трето място (за тези 4 отбора, “Vitosha Cup – Zheleznitsa 2018” осигурява 5 контролни срещи).

Програмата ще бъде изготвена, след като всички участници в турнира бъдат ясни и ще бъде съобразена с особеностите и нуждите на всеки отбор. Генерално 16 – те срещи трябва да се изиграят в рамките на 8 седмици, в периода юли – август 2018 (за предпочитане през уикенда, с начален час 10:00 или 18:00). С цел облекчаване на режима на отборите всеки отбор ще играе мач през една седмица, което не би ангажирало лятото на отборите и състезателите единствено с това мероприятие.

Регистрация: Ръководството на ФК “Железница” вече стартира с анонсирането на проекта като отправи покани за участие на някои отбори от областните групи, близки до гр. София, както и такива от Югозападната Трета лига. В следващите две седмици промотирането ще продължи като покани за участие ще получат редица отбори от най – ниските нива на футбола в България.

Регистрацията е отворена за всеки. Отборите (в лицето на техните треньори или президенти), които са поканени до момента са: Германея (Сапарева баня) и ОФК Елин Пелин – Югозападна Трета лига. Рилец (Говедарци) – ОФГ София Изток, Спортист 2006 (Драговищица) и Искра 2009 (Искрец) – ОФГ София Запад. Ком (Берковица)- ОФГ Монтана, Мрамор – АОГ София Север. Гранит (Владая) – АОГ София ЮГ и новосвормираният отбор на София Юнайтед.

Регистрацията ще бъде отворена до 10.06 или докато 8 отбора потвърдят участие в турнира.

Ако и вие искате да участвате или искате да получите повече информация за турнира, регистрация, регламент, турнирна такса или пък да участвате като партньор можете да се свържете с нас на телефон 0884 016796 (Лице за контакт Захари Младенов).
Всеки желаещ да се включи в този проект ще получи съответната покана-оферта за участие.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4