“Закрила на детето” се заема с новата песен на дъщерята на Орхан Мурад

“Закрила на детето” се заема с новата песен на дъщерята на Орхан Мурад

Малолетната дъщеря на известния музикант Орхан Мурад внесе в българското музикално пространство новата си провокативна песен. От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) разглеждат новото парче на продължителката на рода Мурад.

“Една държава може без култура, но ще загуби идентичността си. Така ще изчезнем като народ. Родителите на това момиче са ми приятели във Facebook. Баща ѝ Орхан Мурад сподели възмущението си, че прекрасните песни, които той пише, не се знаят, а нещо като парчето на дъщеричката му – продава”, сподели депутатът от БСП и артист Нона Йотова.

Според композитора Вида Пиронкова във въпросната песен се пропагандира нисък морал.

“Тя накрая се изплюва върху органите на реда – върху държавата, върху нас. Медиите масово заливат с подобни песни и подпомагат потъването в културата”, категорична бе тя в “България сутрин”

Последните 15 години се предадохме като общество пред културата на пошлостта. Ние обсъждаме последствията, а не причината. Когато настъпи чалгаризацията на обществото, мнозина от нас си затвориха очите, а тези които въстанахме бяхме набедени за завистливи”, подчерта музикантът Стоян Михалев и допълни, че качествената българска музика трябва да има трибуна.

Нона Йотова посочи пред Bulgaria ON AIR, че от БСП планират въвеждането на задължителни квоти за българска музика към държавните медии.

“Освен песни, като тази на отрочето на Орхан Мурад, останалата българска музика не се разпространява. С тези квоти няма да се пуска само пошлост. Вместо изкуството да възпитава и да издига духовността, в момента това е слизане до най-ниските човешки страсти”, заключи тя.

Вижте ВИДЕО – ТУК!

Текст: bgonair.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4