Ето в какво обвиняват кметицата на “Младост” (ВИДЕО)

Ето в какво обвиняват кметицата на “Младост” (ВИДЕО)

Прокуратурата оповести нови данни след зрелищния арест на кметицата на столичния район “Младост” Десислава Иванчева. Тя е разследвана за търговия с влияние, а сигналът е подаден от голям инвеститор. Работното обвинение срещу нея е за  подкуп в особено големи размери.

“Оставихме я да си вземе парите, по-точно заместничката й. Качиха се в колата и я спряхме, за да я хванем с парите. Посредникът беше задържан в градинката на “Кристал”. В него бяха намерени 14 000 евра. Човекът светна като коледна елха. Светнаха всички”, посочи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, като уточни, че парите са били белязани.

Той не разкри името на изнудвания инвеститор. Ясно е, че човекът е живял в чужбина и има разрешително за строеж, но Иванчева и екипът й са бавили преписката.

“Цената за решаване на смешния проблем на изнудваното лице е 20 евро на квадратен метър. Това са 250 хил. евро. Казано му е, че щом има инвестиционни намерения за около 49 хил. кв. м съвместната дейност трябва да продължи за цена около 1,1 млн. евро. В резултат на преговори цената е слязла до 500 хил. евро”, обясни Гешев.

„Не стъпвам само на показанията на свидетеля, а на много свидетели. И на неща, документирани със СРС-та. Човекът осигурява сумата, защото иска да съдейства на държавата, иска нещо да се подобри. Храни стотици работници, на които не може да плаща, защото държавата му пречи“, заяви Иван Гешев.

„Не ние сме преценили откъде ще мине кметицата, това си е неин избор. В момента, когато успяхме да я настигнем, наблизо вече чакаха следователи, химик, физик, фотограф. След като беше спряна, посредникът беше задържан в градинката на “Кристал“, посочи Иван Гешев и допълни, че в него са намерени 14 хил. евро, които са описани по номера.

Председателят на КОНПИ Пламен Георгиев разкри, че срещу Иванчева има и други оплаквания за изнудване.

“Принуждавала е лица под форма на дарение да строят площадки и да облагородяват пейки. Не може, не е редно това”, заяви той.

“В кабинета на Десислава Иванчева намерихме стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и които се ползват за изнудване”, съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, като допълни, че Иванчева е възпрепятствала дейността дори на инвеститори клас “А”.

Обвинението още е в работен етап и може да бъде променено в “ръководене на организирана престъпна група” или “пране на пари”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4