От 7 април тръгва нощен градски транспорт в София

От 7 април тръгва нощен градски транспорт в София

Нощен градски транспорт тръгва експериментално в София от 7 април 2018 година.

Той е организиран в 4 автобусни линии и те се пресичат в града така, че да има връзка с всички квартали. Автобусите ще се движат от 00.00 часа до 04.00 часа. Общата спирка на четирите линии, които ще носят съответно следните номера № 1, № 2, № 3  и № 4, ще е на площад “Княз Александър Първи”.

Цената на нощната карта за всички линии е 2 лева, а тя ще се продава от кондуктори вътре в превозните средства.

Колите на обществения транспорт ще имат отличителни знаци за нощен превоз, а спирките ще бъдат брандирани, така че да е ясно, че колите минават оттам.

Линия № 1 ще върви по маршрута ж.к. “Люлин 1, 2” –  ж.к. “Младост 4”. Тази с № 2 ще свързва  кв. “Обеля” и ж.к. “Студентски град”. Автобусите с номер № 3ще се движат между  ж.к. “Овча Купел 2” и ж.к. “Левски” (Автостанция Изток), а тези от № 4 – между ж.к. “Дружба 2”  и  ж.к. “Гоце Делчев”.

Във всички пунктове за продажба на превозни документи ще има карти с новите маршрутни схеми.

Във всеки от автобусите има видеонаблюдение, както и паникбутон за шофьорите и кондукторите.

Карта с маршрутни разписания на нощния градски транспорт  ще може да се намери в пунктовете на Център за градска мобилност, както и на официалния сайт на Центъра за градска мобилност и на Столична община.

За по-добра информираност на пътниците ще бъдат поставени и указателни табели.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4