Джамбазки: Турция не е европейска държава и никога няма да бъде

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки предлага преговорите между Европейския съюз и Турция за членство на страната в общността да бъдат прекратени.

“Турция не е европейска държава и никога няма да бъде”, категорично заяви Джамбазки в студиото на “Денят ON AIR”.

Заместник-председателят на ВМРО обясни още, че според него преговорите за турското членство в Европейския съюз са лицемерие.

“Ако Турция е част от Европейския съюз трябва да има най-много евродепутати”, обясни евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Джамбазки каза също, че страната, от както там на власт е Ердоган, върви към ислямизация и че турският президент иска да възстанови Османската империя. Депутатът обясни, че Ердоган има визия за региона, която е заплаха за България.

Ангел Джамбазки подчерта също, че провелата се среща между Турция и ЕС в началото на седмицата, на която домакин беше България, е израз на сегашната европейска политика, която не е особено ефективна.

“Имаме интерес да начертаем Европа и да я затворим, заради поведението на Ердоган. Европа е до българската граница и няма спор за това”, заяви категорично Джамбазки в ефира на “Денят ON AIR”.

Той допълни също, че трябва да има ясни граници на континента Европа и той да бъде завършен с приемането в Европейския съюз на Македония, Черна гора и Албания.

Вижте ВИДЕО – ТУК!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4