Методи Атанасов: Загубихме битката, но не и войната!

Старши треньорът на Надежда (Доброславци) Методи Атанасов коментира поражението от Левски (Чепинци) с 0:1. Дербито от 15-ия кръг на Северната АОГ беше доста оспорвано и интересно. След тази загуба на лидера двата тима се изравниха по точки на върха в дивизията – по 39.
С Атанасов разговаря главният редактор на “Витоша Нюз” Милен ДИМИТРОВ.
“Получи се много здрав мач на тежък терен. Поздравявам моите момчета за битката, за усилията, които положиха. Просто някой път не става и не става…Така е трябвало да се случи. Нищо не се променя в нашите планове и цели. Продължаваме да играем. Освен това сме с по-добър актив в преките двубои с Левски (Чепинци). Има и още доста мачове до края. Продължаваме, играем си мач за мач, заяви треньорът на Надежда.

– Започнахме по-силно срещата, натиснахме противника, но през втораата част по необясними за мен причини отстъпихме инициативата. Спадна нивото ни. Потърсихме със смени променим нещо, да освежим играта, но не се получи. Допуснахме еда груба грешка в отбрана, която ни струваше и трите точки. Когато не си вкарал, не можеш да разчиташ, че противникът няма да го стори. Така и се получи – контраатака и гол…Домакините не ме изненадаха с кой знае какво. Ние знаехме техния състав и как играят. По-скоро моят тим ме изненада със спада през второто полувреме. Досега това не ни се беше случвало в първенството. Може да се дължи и на умора. Не зная. Ако си бяхме вкарали положенията мачът отиваше в съвсем различна посока.

Теренът беше лош, тежък, но такъв беше и за съперника. Ако се беше играло дербито в друг ден може би нямаше да я има поне водата. Но какво да се прави – такъв е сезонът. С времето не можеш да се пребориш. Аз си заставам твърдо зад моя отбор. Доволен съм от тях, защото те играха, раздадоха се, но просто нещата не се получиха. Но има и такива дни, не можеш само да побеждаваш. Дори съдбата се обръща срещу теб понякога.
Съдийството ли? Поздравявам съдията Алексов. Мисля, че той не си изпусна нервите в мач с такъв висок заряд и значение.

Продължаваме да работим. Футболът е само една красива и непредсказуема игра, всичко може да се случи. Накрая може да се получи и така, че ние и Левски за завършим редовния сезон с равни точки. Дай боже да се случи.”

Categories: Uncategorized

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4