Първо във “Витоша Нюз”: Шефовете на Локо (Сф) и феновете си стиснаха ръцете! Продължават заедно напред!

Първо във “Витоша Нюз”: Шефовете на Локо (Сф) и феновете си стиснаха ръцете! Продължават заедно напред!

Шефовете на Локо (Сф) и феновете на клуба си стиснаха ръцете и продължават заедно напред в преследване на основната цел – завръщане в Първа лига! Това е голямата новина, която произлезе след днешната среща на стадиона в кв. “Надежда”.

Сбирката беше инициирана във връзка с инцидента след завършване на мача от предишния кръг на Втора лига срещу  Струмска слава. Радомирци биха като гости с 1:0. Феновете на Локо опитаха да нахлуят в съблекалнята с намерението да потърсят сметка от футболистите за бездушната игра. На входа на тунела обаче те бяха посрещнати от шефовете на Локо, които се опитаха да успокоят обстановката. Стигна се и до открити сблъсъци и размяна на удари и обиди.

Днес стана ясно, че конфликт между хората от трибуните и управата на клуба няма.

Финансовият благодетел на Локомотив (София) Иван Василев обясни пред главния редактор на „Витоша Нюз“ Милен Димитров какво се случи на срещата с ултрасите.

„Ползотворна беше днешната среща. Всичко протече в изключетелно коректен тон. Не е имало изказвания на висок глас и обвинения. Феновете ни обясниха, че са останали недоволни от отношението на част от футболистите на отбора. Не ги били поздравили след мача със Струмска слава. Това е главната  причина да ескалират нещата. Подобно нещо се е случило и след тежкото ни поражение с 0:4 от Монтана и те са се подразнили. Разбирам ги…В Монтана трима – четирима отишли при агитката ни от 150-200 човека. В събота – само двама-трима ги поздравили…От там им идвала обидата.

Вижте, аз никакви забележки не мога да имам към хората от публиката. Те бяха перфектни – през всичките години, откакто аз поех делата на любимия тим. Те бяха зад нас и когато, играехме по терените на Областната група, по селата…Бяха зад нас и миналата година – първа за нас във Втора лига. Зад нас са и сега, когато преследваме промоция в елита. Уточнихме се с момчетата, всичко вече е точно. Получихме уверение от феновете, че ще ни подкрепят така, както е било и досега, започна Василев.

-Да, загубихме два мача от първенството, но продължаваме напред. Нищо не е загубено! Напрежението ни повлия, пропуснахме си положенията, слабо играхме, да…Но не е това начинът да протестираш…Ако има нещо, елате да питате, аз ще ви кажа всичко. Не съм човек, който да е скрил от когото и да било. Но така – да се говорят врели-некипели, да се обвинява…Не, не го приемам. Ето до какво води този негативизъм. Виждам, че има и хейтъри, наши недоброжелатели. Не мога да ги разбера. Не стават нещата така. Разни хорица са ни набедили за продажници ли? Е, нали знаете, че при мен това не може да стане никога? Ама никога! Как  Локомотив ще продаде мач?! Вие чувате ли се какво говорите? Никога не съм играл в уреден мач и никога няма да играят. Запомнете го това! При мен никога не е ставало и няма как да стане.”

Василев внесе яснота и около бъдещето на старши треньора. “Младен Додич остава! Категорично! Я ми кажете какви са тези приказки, че ще го сменяме? Откъде идват те? Да, познавам добре Вили Вуцов, даже мога да кажа, че ми е приятел, но не е ставало въпрос да сменя Додич, категоричен беше босът на “червено-черните”. – Да, паднахме два пъти, ама дайте сега да го сменяме Младен…Така не става, хора…Нищо не се е променило.

Продължаваме да преследваме целта си. Сигурен съм, че ще я изпълним. Доста мачове има до края на сезона, всичко може да се случи. И преките ни конкуренти ще бъркат. Царско село се откъсна напред с 9 точки. Да, много са на пръв поглед, но пък….Всичко е възможно. И тяхната програма не е лека. Но дори и да не успеем – какво от това? Краят на света ли ще настъпи? Ще ни разстреля ли някой, а? Трагедии ли да правим?”

Милен  ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4