Всичко за новия сезон в столичната група! Селекция, планове, треньори и звезди

Всичко за новия сезон в столичната група! Селекция, планове, треньори и звезди

Утре (10 март) започва вторият полусезон в столичната АОГ.  Отново, както досега, ваш верен гид из дебрите на аматьорския футбол в столицата ще бъде „ВИТОША НЮЗ“. Този път акцентът ни е насочен към селекцията, която направиха отборите от подгрупи Север и Юг.

През зимната пауза повечето от тимовете се подсилиха сериозно. Най-солидна изгледжа, поне на пръв поглед, селекцията на лидера в северната АОГ Надежда (Доброславци). Трима от новобранците там идват от третодивизионния ЦСКА 1948, а двама от други участници в Трета лига – Ботев (Ихтиман) и Сливнишки герой. Тимът на треньора Методи Атанасов обаче се раздели и с двама от титулярите – Димитър Захариев отиде в Спартак (Плевен), а защитникът Антоний Крумов – в Елин Пелин.

Гранит (Владая) пък може да се похвали с най-гръмкото име сред новопривлечените в Четвърта дивизия. Екундайо Джайеоба (за последно в Струмска слава) вече е на 37 години, но все още има какво да покаже на по-младите си колеги. Неговата визитка е достатъчно солидна, той няма какво и на кого да доказва. Гранит привлече и вратаря на ЦСКА 1948 Стоян Десподов.

Още един бивш левскар се завърна в родния футбол. Милан Коприваров през последните години се подвизаваше в аматьорските и полупрофесионалните лиги на Австрия. Копи, както с любов го наричаха „сините“ фенове навремето, подсили Левски-Раковски.

Нигериецът Съни Икиде премина в амбициозния Левски (Чепинци). Атрактивният  халфе ритал за последно за Ботев (Ихтиман). Има престои в Септември (Сф), Рилски спортист (Самоков), Оборище (Панагюрище), ЦСКА (футзал) и Струмска слава (Радомир). В Чепинци Съни се събра с друг заслужил ветеран – Любомир Любенов – Хиената.

Със сирийско крило пък разполагат момчетата от Житен. Мустафа Хомси е играл елитен футбол в родината си под ръководството на…Стефан Генов-Чечо (сега помощник-треньор в ЦСКА-София). За последно се подвизаваше в Легия (Рударци) в пернишката областна група.

Не липсва колорит и в останалите тимове. Гръбнакът на всички обаче е изграден около местни момчета.
Амбициозната селекция на кандидатите за влизане в Югозападната Трета лига задължава. При всички случаи по терените в Софийско ще бъде интересно. Емоциите са гарантирани!

Ето и всички промени в двете софийски групи:

 

АОГ-СЕВЕР

НАДЕЖДА (ДОБРОСЛАВЦИ)Нови: Кирил Беров (Спартак, Подгумер), Ивайло Гайтанджиев (ЦСКА 1948), Методи Методиев (Сливнишки герой), Преслав Николов (Ботев Ихтиман), Ивайло Цветков – Пифа (ЦСКА 1948), Ивелино Иванов (Монтана, иначе е юноша на Левски), Калоян Бонев (ЦСКА 1948).
Напуснали: Станислав Евлогиев (Мрамор), Димитър Захариев (Спартак, Плевен), Антоний Крумов (ФК Елин Пелин).
„Целите пред отбора остават същите, а именно влизане във “В” група, което смятам, че на базата на класирането, планирането, организирането и провеждането на подготовката ни до сега е напълно реално. Отборът е изграден от много добри футболисти, които са подготвени да играят в по-горното ниво на българския футбол“, заяви старши треньорът на лидера Методи Атанасов.
Старши треньор: Методи Атанасов

 

ЛЕВСКИ (ЧЕПИНЦИ)Нови: Съни Икиде (Ботев Ихтиман, нигериец), Иван Иванов (Витоша Бистрица), Любослав Колев (Драгоман)
Напуснали: Денис Димитров и Пламен Горанов (Кремиковци), Александър Димитров (Житен), Юлиян Николов, Петьо Атанасов, Божидар Станимиров (Гранит, Владая)
Целта пред отбора е спечелване на първо място в групата и извоюване на промоция за Трета Югозападна лига.
Треньори: Йордан Стоилов и Младен Трайков

 

ЛОКОМОТИВ – БДЖ

Нови: Няма.
Напуснал: Едуард Мечикян (вратар, Рилски спортист)
Целта пред отбора е да побеждава във всеки мач. „Да, ние не се борим за нищо. Играем само за удоволствие. И не взимам футболисти, защото моите са най-добрите“, подчерта старши треньорът Юли Петков.
Старши треньор: Юлиян Петков

ЖИТЕН

 

Нови:  Мустафа Хомси (Легия, Рударци), Мартин Велков и Георги Личов от (Спортист, Драговищица).
Напуснали: Георги Фратев (Мрамор).
Целите на отбора този сезон са да запази 4-тото място в класирането и да радва с добра игра публиката, както и хората от селото.
Старши треньор: Иван Иванов

 

МРАМОР

 

Нови:  Теодор Милошев (Обеля), Теодор Найденов (Рилски спортист, Самоков), Николай Петрунов (Обеля), Димитър Лазаров  (Обеля), Станислав Евлогиев и Анастас Котов (Надежда, Доброславци), Адриан Димитров (Спартак, Плевен), Александър Димитров (Левски, Чепинци), Георги Фратев (Житен)
Напуснали: Спас Спасов (Чехия), Анатоли Младенов (Янтра, Габрово).
Амбициите на отбора този сезон са класиране между 3-ото и 5-то място.
Старши треньор:  Стефан Костадинов

СОКОЛ (НЕГОВАН)

 

Нови: Няма.
Напуснали: Няма.
„Целите пред отбора? Нямаме конкретни цели за призови места или купи. Играем само за удоволствие и, за да радваме хората от Негован“, каза звездата на Сокол и голмайстор Росен Йорданов.
Старши треньор: Емил Вутов

КРЕМИКОВЦИ

Нови: Денис Димитров и Пламен Горанов (Левски, Чепинци)
Напуснали: Няма
„Целите ни до края на първенството са да обиграем този отбор, който е в момента, за следващото първенство. Ще се опитаме и да завършим, колкото се може по напред в класирането“, заяви капитанът Кирил Чарлов.
Старши треньор: Кирил Чарлов

 

ВИХЪР (ТРЕБИЧ)

 

 

Нови: няма.
Напуснали: Няма.
Целите пред отбора са да се задържи в първата половина на таблицата и при възможност да се бори за третото място в групата.
Старши треньор: Живко Начев

 

 

СПАРТАК (ПОДГУМЕР)

 

Нови: Николай Георгиев (Спортист, Драговищица), Александър Иванов и Николай Христов (Торнадо, Безден), Мартин Стоев (Чепинец)
Напуснали: Кирил Беров (Надежда, Доброславци).
Целите пред отбора са трето място в групата и обиграване на млади талантливи момчета.
Старши треньор:  Красимир Гачев


ИЗТРЕБИТЕЛ (ИВАНЯНЕ)

 

Нови: Даниел Миланов (Житен), Александър Мирчов
Напуснали: Ивелин Драшков (Янтра, Габрово)
Целите на отбора са да останем в челната трайка. Догодина вече ще се борим за първо място. Вече от новия сезон ще промоция за Трета лига.
Старши треньор: Цветан Цветков

ВЪСТАНИК (ВОЙНЕГОВЦИ)

 

Нови: Стефан Павлов (за последно в Урвич, Долни Пасарел)
Напуснали: Няма.
“Целите до края на първенството са тимът да се изкачи в челната шестица. Още първият тест е много тежък – в Иваняне. От това как ще се представим там зависи до голяма степен и как ще се развие сезонът ни оттук нататък“, заяви капитанът на Въстаник – Александър Кацаров.
Старши треньор: Иван Трайков

БАНКЯ

 


Нови: Няма.
Напуснали: Няма.
Целта пред отбора е да давърши сезона. Бъдещето е поставено под въпрос.
Старши треньор: Живко Пъшев

 

АОГ – ЮГ

 

ВИТОША (БИСТРИЦА)

 

Нови: Няма
Напуснал: Аспарух Василев (Германея, Сапарева баня).
Целта пред отбора е: Да се забавляваме от играта!
Старши треньор: Славчо Галев

 

ЛЕВСКИ-РАКОВСКИ

Нови: Милан Коприваров (Австрия), Борислав Йорданов (Ботев, Ихтиман)
Напуснали: Няма.
Целите на тима са да обиграва младите таланти от школата. Да ги изгради като хора и спортисти.
Старши треньор: Станислав Ангелов

ГРАНИТ (ВЛАДАЯ)

 


Нови: Красимир Евгениев (Струмска слава), Юлиян Николов, Петьо Атанасов, Божидар Станимиров (Левски, Чепинци), Радослав Симеонов (Петрич), Йордан Христов (собствен юноша), Екундайо Джайеоба (Струмска слава), Стоян Десподов (ЦСКА 1948).
Напуснали: Димитър Шаламанов (Железница)
Целите: Първото място.
Старши треньор: Георги Гайдаров, треньор на вратарите: Ивайло Модев.

 

ЖЕЛЕЗНИЦА

 

Нови: Димитър Шаламанов (Гранит, Владая), Муса Исмаилов (Витоша Бистрица, юноши), Ангел Кюмюрджиев, Владимир Младенов 
Напуснали: Няма.
Цели: Тимът да се превърне във важен фактор в първенството и да спъне, ако може, някой от лидерите и кандидатите за промоция.
Старши треньор: Захари Младенов

УРВИЧ (ПАНЧАРЕВО)

 

Нови: Няма.
Напуснали: Няма.
Старши треньор: Васил Вучев

 

АКАДЕМИК (СФ)

 

Нови: Явор Галев (вратар, Академик Сф), Михаил Генадиев (защитник, завръща се след възстановяване от операция на коленни връзки), Момчил Иванов (опорен халф, Лудогорец 2), Георги Радев (ляв външен халф, Нефтохимик, Бс), Александър Джерекаров (десен външен халф, Перник), Крум Петков (нападател, юноша на Септември, Сф), Мартин Димитров (халф, юноша на София 2010, Царско село).
Напуснали: Виктор Нанков, Ангел Цветански, Ивайло Петков, Йордан Илиев, Атанас Иванов (стана футболен съдия).
„Целите на Академик винаги са били да играе за победа, феърплей към всеки противник и израстване на терена и като човешки личности, не само през този полусезон, а винаги, защото е Академик“, коментира старши треньорът на „студентите“ Вихър Данчев.
Старши треньор: Вихър Данчев

ЛЮЛИН

 


Нови: Иван Иванов, Петър Желязков, Денислав Владимиров (капитан на набор 1997 г., връща се в отбора), Мартин Наков, Илиян Дамянов и Силви Каменски (последните двама ще бъдат и треньори в школата на клуба).
Напуснали: Няма.
Целите: Най-големият жилищен комплекс в София да има отбор, а местните жители да се радват на победите му и красивата и спортсменска игра.
Старши треньор: Сашо Начев

 

УРВИЧ (ДОЛНИ ПАСАРЕЛ)


Нови: Станислав Гошев, Габриел Генчев
Напуснали: Адриян Нанков (син на Анатоли Нанков, ФК Елин Пелин)
„Целите на Урвич са всяка година едни и същи. Искаме да показваме прилична игра и да постигаме добри резултати. Да радваме нашата вярна публика. Всичко, което правим, го правим за самото село, за нашите привърженици. Ще се опитаме да се укрепим в средата на таблицата. На фаворитите за първото място няма да им бъде лесно срещу нас“, обещаха от тима на Долни Пасарел.
Старши треньор: Иван Иванов

ОБЕЛЯ

 


Нови: Няма.
Напуснали: Васил Ботев, Николай Петрунов и Теодор Милошов (Мрамор), Димитър Лазаров
„Целта пред отбора е: Да се утвърдим в средата на таблицата. Ние сме млад отбор,  дълго време в Обеля нямаше мъжки отбор. Тимът ни е изграден на 90 процента от бивши възпитаници на клуба, а в настоящият състав преобладават млади момчета – набори 1999-2000“, обясниха от ръководството на клуба.
Старши треньор: Асен Асенов- Капело

 


ОРЛОВЕЦ (КОКАЛЯНЕ)

 

Нови: Владимир Методиев (1994 г.), Ангел Ангелов (1993), Калоян Наков (2001),  Денис Тодоров (1999), Христо Христов (1997), Стоян Стефанов (1997), Виктор Радославов.
Напуснали: Димитър Недялков, Георги Мартинов, Кристиян Малковски, Мартин Грозданов, Георги Георгиев.
„Имаме 7 нови попълнения. Целта ни е изградим един конкурентноспособен отбор – нещо, от което сме много далеч засега. Искаме да се утвърдим като един от сериозните клубове в групата. Да разрешим проблемите с кметовете за стадиона. И не на последно място – надеждата за спонсорство. Това са целите на клуба“, обясни играещият треньор и президент на Орловец Венци Стойков.
Старши треньор: Венцислав Стойков

Автор на обзора: Милен ДИМИТРОВ
Снимки: “Витоша Нюз”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4