Махат шефа на Здравната каса

Министър Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев. Това каза самият финансист пред журналисти в Народното събрание, като отбеляза, че е направил това още вчера.

Причината е писмото на професора до парламента, в което се посочва, че НЗОК дължи на чужди здравни фондове над 271 млн. лв.

“Директорът на НЗОК постъпи некоректно, тъй като не е информирал Надзорния съвет и мен за писмото си до Народното събрание. Той знае каква е процедурата. Направо е информирал Народното събрание“, каза Ананиев, цитиран от bTV.

Той поясни, че когато го е попитал дали има такова писмо, той е отрекъл: „Когато извадих писмото и показах подписа му, той каза, че това не е неговият подпис“. Министърът поясни, че директорът после е обяснил, че е подписал това писмо без да гледа.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4