Фарс и цирк: Любо Пенев и екипът му си тръгнаха! (ВИДЕО)

Фарс и цирк: Любо Пенев и екипът му си тръгнаха! (ВИДЕО)

Нова изненадваща развръзка около конгреса на БФС! Любослав Пенев и екипът му напуснаха залата, където се провежда форума. Не стана ясно обаче дали оттеглят кандидатурата на легендарния нападател и бивш селекционер на националния отбор. Това се случи броени минути, след като кандидатът за президент все пак беше допуснат от охраната до залата и говори пред делегатите.

Както е известно, на Любо и бившия бос на Черноморец (Бургас) Ивайло Дражев скандално не им беше разрешено да останат в залата при делегатите в началото на конгреса. Двамата напуснаха хотела малко след 10,30 часа.

Пенев се завърна все пак, за да си тръгне отново малко по-късно с гръм и трясък.

Пред делегатите той заяви: “Повечето от вас са нелигитимни. Не мисля, че за да се проведе демократичен избор, се гласува по този начин. Нито е честно, нито е справедливо. Не мисля, че така трябва да се управлява българският футбол. Щом имаме възможност, изборът трябва да е демократичен. Сега не се допускат хора от моя щаб, както и на Ивайло (б.ред. – Дражев), в комисиите. Това е задължително. Това е фарс. Аз съм меко казано възмутен. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове, каза кандидатът.

-Нека по-добрият, по-сериозният победи. Няма как при искане за демократичен избор да не се позволява промяна в комисиите. И тази тройна бюлетина. Какво правим? Какво значи “тройна бюлетина”? Едната пускам, а другата я давам на областните и зоналните? Това не е начинът, според мен. Трябва да се замислите сериозно. Любо Пенев и екипът му не участват в уговорени мачове. Напускаме залата.”

Вече отвън той се спря и пред представителите на медиите.

“Напускаме! Няма да играя в този цирк. Не искаме да участваме в уговорени мачове. Не е допустимо да нямаме членове в комисиите, както аз, така и другите кандидати. Мислех да дойда и да говоря за футбол, но няма смисъл…Като видях какъв страх има в делегатите и как е организирано всичко… Говорих достатъчно, ще видите какво ще се случи“, лаконичен беше Любо Пенев, с което втрещи присъстващите журналисти.

Абсолютен цирк. Оставиха двама футболисти с 200 мача за националните отбори на България да слушат химна отвън. Какво да говорим повече? Тръгваме си, но ще спечелим конгреса. Считайте, че победата е наша. Убеден съм, че ще спечелим този конгрес и тези избори. Не искам да говоря повече, но ще спечелим“, обяви също загадъчно дясната му ръка Николай Илиев, преди да си тръгне.

Така по всичко личи, че на този етап в битката за поста президент на БФС остават Борислав Михайлов и Ивайло Дражев.

Снимка: Блиц Спорт


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4