Боби Михайлов беше преизбран, смаза конкуренцията! За него гласуваха 463 души!

Боби Михайлов беше преизбран, смаза конкуренцията! За него гласуваха 463 души!

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на БФС на конгреса, провел се в столичен хотел!

Бившият легендарен вратар получи 463 от 504 действителни гласа.

 За Любо Пенев гласуваха 36 делегати, а за Ивайло Дражев – петима.
За първи път Борислав Михайлов бе избран за президент на БФС на 21 октомври 2005 година. След това е преизбиран през 2009-а, 2014-а и сега през 2018-а.

 

Ето и хронологията на случилото се днес:

10,27 часа – Кандидатите за президент на съюза Любослав Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати до залата от охранителите! Мотивът – дошли били прекалено рано!?

В 10,30 всички делегати от клубовете от цялата страна бяха заели своите места. Те са точно 506 души. Лично Борислав Михайлов откри форума.

В момента в залата текат казионни изказвания от страна на министъра на спорта Красен Кралев и председателя на БОК Стефка Костадинова, приветствието прочете пресаташето на БФС Йордан Грозданов.

След дежурните поздравления от пратеници на УЕФА и др. дойде ред на приветствие от страна на Райнхарт Гриндел – президент на германската футболна федерация и вицепрезидент на УЕФА и член на Съвета на ФИФА.

В 10,56 часа беше почетена паметта на починали служители на БФС, бивши футболисти и треньори…

Точно в 11,00 всички представители на медиите бяха помолени да напуснат залата…Конгресът остава “на тъмно” въпреки настояването на хората от щаба на Любо Пенев журналистите да присъстват през цялото време.

Предстои да се проведе избор на нов състав на постоянните комисии на футболната ни централа.

Стана ясен съставът на комисията за избора на президент на БФС. В официалния профил на футболната централа бяха обявени имената на членуващите в нея, както и на тези, които са отхвърлени.

Ето и нейният състав: Лъчезар Димитров, Кирил Николов, Красимир Манолов, Лилчо Арсов, Страхил Симеонов

Бяха отхвърлени предложенията: Даниел Йорданов и Румен Панайотов.

Общо 547 футболни клуба от цялата страна имат право на глас на конгреса. Регистрирани обаче днес бяха 511.

На заседанието ще бъде предложено приемането на 117 клуба за пълноправни членове на БФС, а други 145 клуба да бъдат изключени, тъй като не развиват дейност.

Основната точка в дневния ред на VIII конгрес е избор на президент на родната футболната централа. В отдел “Деловодство” на БФС са внесени три кандидатури. На настоящият президент Борислав Михайлов, първоначално бе издигната от ПФК Левски (София), а след това и от ПФК Славия (София), Пирин (Разлог), Места (Хаджидимово) и ФК Хебър 1918 (Пазарджик). Ивайло Дражев е издигнат от Ботев (Болярово), област Ямбол. Любослав Пенев от Черногорец (Ноевци), област Перник.

Новият президент на БФС ще бъде избран с гласуване. След това той ще оповести екипа си, с който ще работи – Изпълнителен комитет на БФС.

В края на миналата година настоящия Изпълнителен комитет гласува бюджета на БФС за 2018 г., който възлиза на 19 милиона и 100 хиляди лева, при прогнозен ръст на приходите от 6 милиона лева.

Бяха гласувани още и следните точки от дневния ред на конгреса:
1.Отчет за дейността на БФС за периода февруари 2014 – януари 2018 г.;
2. Финансов отчет на БФС за периода февруари 2014 – януари 2018 г.
3. Проект на бюджет на БФС за следващия програмен период;
4. Приемане и изключване на членове на БФС;
5. Стратегия за периода 2018 – 2022 г.

Бяха чути изказвания изцяло в подкрепа на настоящето ръководство на централата. От трибуната говориха босът на Левски Спас Русев, изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, кметът на Враца Калин Каменов и др.

Добри думи по адрес на досегашния управляващ екип отправиха още Христо Крушарски (Локо Пд), Павел Петров (Бдин), Йордан Иванов и Анелия Синабова.

12,35 часа – Ивайло Дражев се завърна и направи повторен опит да влезе в залата.

13,00 часа – Нова изненадваща развръзка! Любо Пенев и екипът му напуснаха залата, където се провежда форума. Така и не обявиха обаче дали оттеглят кандидатурата на легендарния нападател и бивш селекционер на националния отбор. Това се случи броени минути, след като кандидатът за президент все пак беше допуснат от охраната до залата.

“Напускаме! Няма да играя в този цирк. Не искаме да участваме в уговорени мачове”, лаконичен беше Любо Пенев, с което втрещи присъстващите журналисти.

“Тръгваме си, но ще спечелим конгреса. Считайте, че победата е наша”, обяви също загадъчно дясната му ръка Николай Илиев, преди да си тръгне.

Така по всичко личи, че на този етап в битката за поста президент на БФС остават Борислав Михайлов и Ивайло Дражев.

13, 45 – Наско Сираков подаде оставка като член на Изпълкома. “Повече няма с какво да бъда полезен. По време на миналия Изпълком съм направил повече от сто предложения, които не бяха приети. Отстъпвам мястото си на други, по-млади хора. Ето, например, нека Левски има човек в Изпълкома. Не съм изморен от футбола, не е станало нищо, просто така реших”, заяви вечният голмайстор на Левски.

14,20 часа – Гласуването за президент започна!

15,18 часа – Започна броенето на гласовете.

16, 25 – Борислав Михайлов беше преизбран за президент на БФС! Той получи 363 от общо 504 действителни гласове, Пенев остана с 36, а Дражев – с 5 гласа!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4