От щаба на Любо Пенев: Няма кой да допусне Килърите на българския футбол да бъдат държава в държавата

От щаба на Любо Пенев: Няма кой да допусне Килърите на българския футбол да бъдат държава в държавата

От щаба на кандидата за президент на БФС Любослав Пенев внесоха разяснение относно срещата си с представители на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Предлагаме текста без редакторска намеса:

“Във връзка със зачестилите сигнали към щаба на ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ И НИКОЛАЙ ИЛИЕВ, на 24.01.2018 г. в народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 (Комисии и кабинети на народни представители) се проведе среща с представители НА КОМИСИЯТА ПО ВЪПРОСИТЕ НА ДЕЦАТА, МЛАДЕЖТА И СПОРТА: СЛАВЧО АТАНАСОВ – председател, БОРЯНА ГЕОРГИЕВА – зам.-председател, ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА – зам.-председател, ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ – член, ДИМИТЪР ГАМИШЕВ – член, ЙОРДАН ЙОРДАНОВ – член, СЕВИМ АЛИ – член.

Любо Пенев и Ники Илиев бяха радушно посрещнати, като нейният председател Славчо Атанасов демонстрира завидни познания за кариерите на двете футболни икони. На срещата, протекла в конструктивен и приятелски тон, любимците на българската публика изложиха пред представителите на законодателната власт 2 теми:

Първата, свързана със сигнал на г-н Свободин Колев, в който ясно се вижда какъв е начина на работа на служителите на БФС. Всеки български гражданин е заставен под различни форми да спазва стриктно българските закони, а тези господа с години се държат като „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“ И „НАГЛИТЕ“. Всеки, който е работил с тях е потенциално отговорен за действията си. Там цари пълно беззаконие.

Втората: начина на организиране на Конгреса на БФС. Акцент бе поставен за неприемливия ред за провеждането на Конгреса на БФС, като не бяха подминати и фрапиращите нередности по време на подготовката за най-големия футболен форум. Представителите на властта бяха запознати с нарастващия брой сигнали, пристигащи от клубове и спортни деятели от различни краища на България за злоупотреба със служебно положение, откровен натиск и безочлива корупция от страна на настоящото ръководство на футболната централа. Пенев и Илиев изразиха безпокойството си от безпардонното поведение на служители на БФС, което неминуемо предполага, че се подготвят серия от нерегламентирани актове, целящи да попречат на демократичното провеждане на изборите. В заключение тандемът изрази становище, че представителите на законодателната власт ще съдействат за стриктното спазване на наредбата, прозрачност и феър плей по време на Конгреса на управителното тяло.

Прилагаме на ваше внимание:
1. Сигналът на г-н Свободин Колев. Прочетете внимателно и се запознайте с хаoса и беззаконието в тази организация. Към сигналът има още документи, но от съображение за спокойствие на хората, които са се подписали, засега ги оставяме достояние само на властите.

2. Дневния ред на срещата. Спокойно можете да видите за каква арoгантност става въпрос. Никаква демокрация не съществува при тези хора. Изживяват се като мафия. Но този път не са познали. Няма кой да допусне КИЛЪРИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ да се чувстват държава в държавата.

Също така сигнали са депозирани до прокуратурата и ако няма ясна позиция от страна на държавата до дни ще се сезират световно известни разследващи международни организации, които и без това следят изкъсо действията на ръководството на БФС.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4